Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgiriai” prieš kovą dėl Supertaurės nugalėjo žemesnės lygos ekipas

Naujam sezonui besirengiantys Lietuvos futbolo klubai šeštadienį sužaidė 6 kontrolines rungtynes.
Xabi Auzmendi
Xabi Auzmendi / FK „Kauno Žalgiris“ nuotr.

Pirmieji oficialių kovų maratoną jau po savaitės rungtynėmis dėl Supertaurės pradėsiantys Vilniaus „Žalgiris“ ir „Kauno Žalgiris“ paskutinėms repeticijoms pasirinko Lietuvos I lygos klubus.

Sostinės klubas šeštadienį 4:1 (2:0) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“. Du įvarčius pelnė nugalėtojams pelnė Romualdas Jansonas, po kartą pasižymėjo Gustas Jarusevičius ir Nauris Petkevičius. Žalgiriečiai šiose rungtynėse vertėsi be šešių traumuotų žaidėjų, o komandos gretas papildė potencialus naujokas Adama Fofana. Uostamiesčio ekipoje taikliu smūgiu pasižymėjo Paulius Lotužys.

Tuo metu „Kauno Žalgiris“ 2:0 (0:0) įveikė kitą laikinosios sostinės ekipą – „Be1 NFA“. Įvarčius nugalėtojams pelnė Xabi Auzmendi ir Nerijus Valskis.

Jėgas su I lygos ekipa išbandė ir „Panevėžys“. Lietuvos čempionato prizininkai namie 4:1 (2:0) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“. Aukštaitijos sostinės ekipoje pasižymėjo Sebastianas Rinconas, Jeffrey Sarpongas, ir dukart – Pijus Širvys. „Nevėžiui“ garbės įvartį pelnė Lukas Berednikovas.

Kitoms šiandien žaidusioms „Optibet“ A lygos komandoms pergalėmis pasidžiaugti nepavyko. Vilniaus „Riteriai“ ir Telšių „Džiugas“ tarpusavyje sužaidė lygiosiomis 0:0, Kauno r. „Hegelmann“ (86 min. pasižymėjo Vilius Armalas) mačą su latvių „Daugavpils“ baigė 1:1 (0:0), o Gargždų „Banga“ 0:1 (0:0) nusileido kitai kaimynų ekipai „Tukums“.

Beje, Gargždų komanda šeštadienį paskelbė, kad pasirašė sutartį su patyrusiu gynėju Justinu Januševskiu. 28 metų futbolininkas per savo karjerą yra atstovavęs „Trakams“ (vėliau – „Riteriai“), „Panevėžiui“ ir Marijampolės „Sūduvai“.

Dar 2 aukščiausios lygos komandos – „Šiauliai“ ir Alytaus „Dainava“ – susitiko penktadienį. Marijampolėje vykusias rungtynes užtikrintai 4:0 laimėjo šiauliečiai, kuriems 2 įvarčius pelnė Eligijus Jankauskas, po 1 – Simonas Paulius ir Mantas Pikčiūnas.

Kontrolinių rungtynių savaitgalį užbaigs „Sūduva“, sekmadienį 14 val. susitiksianti su taip pat I lygos varžyboms besirengiančia Vilniaus r. „Transinvest“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas