Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ kapitonas S.Mikoliūnas: „Nežinai, ar sapnuoji, ar iš tikrųjų tai įvyko“

Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjų veidai švytėjo po nuostabios pergalės 2:0 prieš „Malmo“ trečiadienio vakarą. 38-erių kapitonas Saulius Mikoliūnas, atrodo, sunkiai galėjo patikėti, kad tai pagaliau įvyko – Lietuvos čempionai iškovojo kelialapį į europinio turnyro grupių etapą, tačiau veteranas pabrėžia, kad reikalai dar nėra baigti.
Saulius Mikoliūnas
Saulius Mikoliūnas / nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt

„Pradžioje šokas, – sakė S.Mikoliūnas, po keitimo pasirodęs aikštėje 81-ąją minutę. – Nežinai, ar sapnuoji, ar iš tikrųjų tai įvyko. Nerealus jausmas.

Komanda fantastiškai sužaidė šiandien, eilinį kartą įrodėme, kad galime, kad esame verti dalyvauti šiame turnyre. Pagaliau tas istorinis pasiekimas.

Kaip sakiau pernai, atrodo, kad tuos ledus vis daužom, daužom, bet pagaliau pralaužėme. Džiugu dėl komandos, dėl Lietuvos. Man pačiam asmeniškai karjera jau eina į pabaigą. Be to, tikrai žiauriai geras jausmas, kad su savo gimtojo ir mylimo miesto komanda pavyko pasiekti tokį dalyką – galėsiu sužaisti grupių etapuose.

Tikiuosi, kad nesustosime, turime aukštus tikslus. Komanda tiki savimi, tiki treneriu ir visais, kas susiję su „Žalgiriu“. Dėsime visas pastangas, kad žygiuotume kuo toliau ir dalyvautume aukštesnio lygio turnyruose.“

S.Mikoliūnas pabrėžė, kad rungtynės Malmėje buvo tokios, kokių komanda ir tikėjosi – Švedijos čempionai pasitikėjo savimi, bet žalgiriečiai parodė, kad atvažiavo ne tik aklinai užsidarę gintis.

„Su ramybe žaidėjai išėjo į porą atakų, galiausiai viena jų baigėsi įvarčiu. Matėsi „Malmo“ žaidime nerimas, jautėsi chaoso. Jie skubėjo, pradėjo lėkti, nervintis. Antrajame kėlinyje pasiekėme antrą įvartį, jiems išvis šokas buvo. Jų kapitonas, įtampos neatlaikęs, užsidirbo kvailą antrą geltoną kortelę, gavo raudoną, buvo išvarytas iš aikštės. Dėjo komanda visas pastangas, kad nepraleistume įvarčio, kad nesuteiktume vilties. Atsilaikėme. Nuostabiai sužaidėme“, – džiaugėsi 38-erių žalgirietis.

VIDEO: Įvarčiai iš arti | Oyewusi | Renan | Malmo - Žalgiris | Goals up close

Su Budės „Glimt“ trečiajame Čempionų lygos atrankos etape žais Vilniaus klubas, tačiau net jei sukluptų likusiuose dviejuose žingsniuose – bent Konferencijų lygos grupėse vieta jau garantuota.

„Kai nugali Švedijos čempionus, tai suteikia papildomo tikėjimo savo jėgomis, – dėstė S.Mikoliūnas. – Su „Glimt“ praėjusiais metais žaidėme, žinome, kokio tai lygio priešininkas. Bet ir tada nebuvome labai silpnesni, kažkuriais momentais pritrūko patirties. Šiais metais, manau, bus visai kitokios rungtynės.“

Sunkiai emocijas sekėsi nupasakoti ir antrojo „Žalgirio“ įvarčio autoriui Renanui Oliveirai.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Renanas Oliveira
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Renanas Oliveira

„Negaliu paaiškinti... Kalbėjome prieš rungtynes, kad galime sukurti istoriją Lietuvos futbole. Neįmanoma paaiškinti to jausmo, nieko panašaus nesu jautęs“, – sakė brazilas.

Jis pasakojo, kad komanda puikiai žinojo, kokie profesionalūs yra „Malmo“ futbolininkai.

„Žinojome, kad jie kontroliuos kamuolį ilgiau, bus aktyvesni, bandys laimėti. Rezultatas buvo mūsų pusėje, mes gerai išpildėme tai, ko prašė treneris, – pabrėžė puolėjas. – Jei negalėjome padaryti visko 100 proc., tai bent 90 proc. to, ką tarėmės, pavyko. Buvo sunku, bet mes turime savo stiprybių.“

Kalbėdamas apie savo tikslų smūgį 52-ąją minutę, R.Oliveira pasakojo, kad puolėjas visada turi būti panašioje zonoje ir laukti kamuolio.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira

„Taip ir šiandien nutiko – perdavimas iš krašto, gynėjas bandė išmušti, o aš buvau pasiruošęs įmušti“, – pasakojo žalgirietis.

Patekimas į grupių etapą R.Oliveirai yra didis įvykis.

„Kai esi vaikas, svajoji apie tokius momentus, bet dažnai nesitiki, kad jie ims ir ateis taip greitai. Kai buvau 17-ikos, dar žaidžiau mėgėjiškai Brazilijoje. Dabar esu čia, žaidžiu Čempionų lygos atrankoje ir rašau „Žalgirio“ istoriją“, – sakė brazilas, kuris į „Žalgirį“ persikėlė iš Ukrainos. Jis siuntė linkėjimus šaliai, kenčiančiai nuo kruvinos Rusijos agresijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas