Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 10

„Žalgirio“ varžovai – jau Vilniuje: neišgąsdino nei NATO galvosopis, nei varginanti kelionė

Poezijos festivaliu pasaulyje garsus Šiaurės Makedonijos miestelis turi futbolo komandą, kuri antradienį LFF stadione bandys apkartinti Lietuvos čempiono Vilniaus „Žalgirio“ europinę svajonę.
„Struga“ komanda Vilniaus oro uoste
„Struga“ komanda Vilniaus oro uoste / „Struga“ nuotr.

Struga įsikūrusi pietvakarių Šiaurės Makedonijoje, atvirame Ochrido ežero slėnyje, o iš čia prasidedanti Juodojo Drino upė dalija miestą į dvi dalis.

Vietovėje, kurioje gyvena apie 15 tūkst. gyventojų, gerai išplėtotas vandens turizmas, ne veltui slaviškos kilmės miesto pavadinimas reiškia „upės vagą“.

Beveik penkis pastaruosius dešimtmečius gyvenvietę garsino „Strugos poezijos vakarai“ – didžiausias Balkanų šalyse ir vienas seniausių poezijos festivalių Europoje, kurio laureatais yra buvęs visas būrys Nobelio literatūros premijos laureatų, pavyzdžiui, Josifas Brodskis, Eugenio Montale, Pablo Neruda, Seamusas Heaney ir kt.

Dabar Palangos dydžio miestas gali pasigirti ir stipriausia futbolo komanda šalyje. „Poezijos tiltą“, kurio prieigose vyksta festivalio uždarymo ceremonija, ir vos 800 žiūrovų talpinantį Miesto paplūdimio stadioną, kuriame šalies čempionato namų rungtynes žaidžia „Struga“, skiria kiek daugiau nei pusė kilometro.

„Struga“ nuotr./„Struga“ klubas
„Struga“ nuotr./„Struga“ klubas

„Žalgirio“ varžovas yra pats jauniausias pirmą Čempionų lygos kvalifikacinį etapą pradedantis klubas. „Struga“ buvo įkurta vos 2015-aisiais ir skaičiuoja devintuosius gyvavimo metus.

Savo istoriją komanda pradėjo ketvirtajame pagal pajėgumą Šiaurės Makedonijos divizione, jau po metų pakilo laipteliu aukščiau, o penktaisiais egzistavimo metais jau žaidė ir stipriausiame šalies ešelone – „1. MFL“.

Nemaža dalis šios sėkmės susijusi su klubo logotipo apačioje esančia raidžių kombinacija „Trim & Lum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas