Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgirio“ varžovai susitarė su PSG dėl Mauro Icardi įsigijimo

Futbolo rinką toliau drebinantis Stambulo „Galatasaray“ klubas, jau antradienį žaisiantis Vilniuje, susitarė dėl Mauro Icardi įsigijimo, pranešė įtakingas futbolo naujienų skleidėjas Fabrizio Romano.
Mauro Icardi
Mauro Icardi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįvakar Lietuvos sostinės LFF stadione treniruotę surengsiantis, o antradienį į kovą prieš Vilniaus „Žalgirį“ antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape stosiantis Turkijos klubas netrukus pasirašys sutartį su M.Icardi iki 2026 metų.

Už 30-metį argentinietį turkai sumokės 10 mln. eurų išpirką „Paris Saint-Germain“ klubui.

Paryžiuje puolėjas rungtyniavo nuo 2019 iki 2022 metų, o praėjusiame sezone PSG jį skolino „Galatasaray“ ekipai. Su vieno garsiausių Turkijos klubų apranga M.Icardi per 24 mačus įmušė 22 įvarčius bei tapo šalies čempionu.

„Scanpix“ nuotr./Mauro Icardi ir Wanda Nara
„Scanpix“ nuotr./Mauro Icardi ir Wanda Nara

Prieš tapdamas Paryžiaus klubo nariu, argentinietis net šešis sezonus žaidė Milano „Inter“ gretose ir atstovaudamas Italijos klubui pelnė net 111 įvarčių.

Iš to paties miesto kaip ir Lionelis Messi – Rosarijo – kilęs M.Icardi aštuonis kartus gynė ir Argentinos rinktinės garbę, bet per pastaruosius penkerius metus pasaulio čempionų komandoje nežaidė. Spėliojama, kad taip nutiko dėl tarp M.Icardi ir L.Messi perbėgusios juodos katės.

Žinia apie baigtas derybas dėl M.Icardi įsigijimo „Galatasaray“ sirgalius pasiekė po to, kai oficialiai pranešta apie Wilfriedo Zaha pirkinį.

Anksčiau „Manchester United“ ir Londono „Crystal Palace“ klubuose žaidęs Dramblio Kaulo Kranto atstovas sekmadienį jau buvo pristatytas Stambule, tačiau į Vilnių dar neatvyks.

30-metis afrikietis yra sužaidęs 450 rungtynių „Crystal Palace“ komandoje ir pelnęs 90 įvarčių. Nors atstovavo ir Anglijos jaunimo rinktinei ir sužaidė du mačus Anglijos vyrų rinktinėje, 2017 metais užsivilko gimtosios šalies aprangą ir dabar yra sužaidęs Dramblio Kaulo rinktinėje 31 mačą.

„Galatasaray“ sirgaliai ypač džiaugiasi, kad lenktynėse dėl W.Zahos aplenkė kitą Turkijos klubą „Fenerbahče“.

„Hurriyet“ rašo, kad „Fenerbahče“ siūlė už puolėją 5 mln. eurų atlygį jam per metus.

Ne tik „Fenerbahče“, bet ir Romos „Lazio“ bei Saudo Arabijos „Al-Nassr“ viliojo puolėją, o „Crystal Palace“ jam siūlė 200 tūkst. svarų atlygį per savaitę.

Anot Turkijos portalo, „Galatasaray“ pasiūlė trejų metų sutartį, pagal kurią W.Zaha uždirbs po 5,5 mln. eurų per metus.

Tarp „Galatasaray“ pranašumų derybose buvo Čempionų lygos koziris. Stambulo komanda pirmą kartą per ketverius pastaruosius metus laimėjo Turkijos čempionatą, o iki patekimo į grupės etapą reikia peržengti tris etapus. Artimiausias barjeras – Vilniaus „Žalgiris“.

„Žalgirio“ ir „Galatasaray“ pirmosios rungtynės vyks liepos 25 d. nuo 19 val. Po savaitės komandos kelsis rungtyniauti į Stambulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas