Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgiris“ neįmušė baudinio, bet sugrįžo į lyderio poziciją

Lietuvos futbolo „TOPsport A lygos“ 27 ture Vilniaus „Žalgiris“ palaužė Telšių „Džiugą“ 2:1 (1:1) ir susigrąžino lyderio poziciją.
A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – Telšių „Džiugas“.
A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – Telšių „Džiugas“. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Sostinės klubas per šias rungtynes vertėsi be traumą patyrusio Pauliaus Golubicko ir tai akivaizdžiai jautėsi komandos žaidime.

Tuo metu „Džiugas“ džiaugėsi vartininko Mariaus Paukštės sugrįžimu. 29 metų futbolininkas nežaidė nuo balandžio 14 d. per rungtynes su „Šiauliais“ patirtos sunkios traumos.

Pirmajame kėlinyje kur kas pavojingesnes progas susikūrė svečiai iš Telšių. „Žalgirį“ nuo įvarčio gelbėjo ir vartininkas Arpadas Tordai'us, ir virpstas, ir kamuolį nuo vartų linijos atmušęs Ovidijus Verbickas, kartą Christianui Bellai tiesiog pritrūko šiek tiek tikslumo.

Vis dėlto „Džiugas“ pasiekė savo 37 min., kai kamuolys po kampinio dėkingai atšoko Ibrahimui Cisse.

„Žalgiris“ atsitiesė jau 42 min., kai kamuolys po to paties I.Cisse klaidos baudos aikštelėje atiteko Liviu Antaliui, o rumunas meistriškai pasinaudojo šia situacija.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje idealioje situacijoje kamuolį gavęs „Džiugo“ žaidėjas Dominykas Kubilinskas nepataikė į vartus, o 67 min. tas pats žaidėjas prasižengė savo baudos aikštelėje ir „Žalgiris“ gavo teisę mušti baudinį.

Baudinį mušti ėmėsi Joelis Bopesu, bet ne itin vykusį jo smūgį atrėmė M.Paukštė.

J.Bopesu savo klaidą išpirko 82 min., kai po jo perdavimo kamuolį į žemaičių vartus vienu lietimu pasiuntė Giedrius Matulevičius.

Po šių rungtynių „Žalgiris“ susigrąžino „TOPsport A lygos“ lyderio poziciją. Sostinės futbolininkai po sužaistų 25 rungtynių turi 56 taškus, o antras žengiantis Kauno raj. „Hegelmann“ per 26 mačus yra sukaupęs 54 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas