Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgiris“ praskleidė planus: biudžetas, generalinis rėmėjas ir svajonė apie namus

Vilniaus „Žalgiris“ pasitinka jubiliejinį 75-ąjį sezoną. Šalies čempionai turi du biudžetus – optimistinį ir pesimistinį – kuriuose slepiasi ir ateities planai. Sostinės klubo vadovė Vilma Venslovaitienė pristatė skaičius, svajones ir naujus partnerius.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ triumfavo Lietuvos čempionate, iškovojo LFF taurę, tačiau į lentyną nepasidėjo Supertaurės.

Daug vilčių teikęs kelias Europoje buvo slogus. Žalgiriečiai prieš „Mura“ ir Budės „Glimt“ klubus turėjo realiausius šansus, o pergalė bent prieš vieną iš varžovų jau būtų garantavusi vietą UEFA Konferencijų lygoje, bet galiausiai europinę svajonę teko atidėti dar bent metams.

Pesimistinis „Žalgirio“ 2022-ųjų sezono biudžetas siekia 2,65 mln. eurų – panašiai tiek, kiek žalgiriečiai turėjo ir pernai. Šiek tiek daugiau nei milijoną jame sudaro Vilniaus miesto savivaldybės parama. Žaidėjų atlyginimams bus atriekta apie 72 proc. pinigų pyrago.

Tiesa, pesimistinis scenarijus pildysis, jei europinė kelionė klostysis taip, kaip pernai.

O štai žvelgiant į situaciją optimistiškiau ir svajojant apie vietą UEFA turnyro grupių etape, biudžetas gali siekti 5,7 mln. eurų. Tokį rimtą šuolį lemtų UEFA injekcija, kurią klubas garantuojasi patekdamas į pagrindinį turnyrą po įveiktos atrankos.

V.Venslovaitienė pasidžiaugė, kad jau antrus metus iš eilės „Žalgirio“ klubo biudžeto eilutės metų pabaigoje nėra minusinės.

„2017-siais išėjo (Mindaugas – aut. past.) Nikoličius, palikdamas antrą vietą, – 15min kalbėjo V.Venslovaitienė. – Tai buvo pliusiniai metai, bet tik dėl to, kad taip išėjo. Savivaldybė pervedė dar pusę milijono paskutinę gruodžio dieną. Jei ne tai, mes būtume ne pliuse baigę metus, o gerokai minuse. Tam, kad išliptume iš visos jo valdymo sistemos, man reikėjo penkerių metų.

Supraskite, klubą valdo sporto direktorius, ne direktorius. Kas planuoja žaidėjų atvežimą, treniruočių stovyklas, trenerių štabą? Ne direktorius. Direktorius tik tvirtindavo pas mus. Dabar, kai žinau viską nuo iki, prisiimu ir atsakomybę. Nuo 2006 metų tą dariau, nes pas Romanovą aš ir vykdžiau selekciją, man tik reikėjo suprasti, kad aš tai turiu daryti.“

Tam, kad išliptume iš visos jo valdymo sistemos, man reikėjo penkerių metų

V.Venslovaitienė pripažino, kad „Žalgiris“ svajoja apie stadioną. Klubo vadovė teigė neabejojanti, kad sostinėje galiausiai iškils nacionalinis stadionas, tad žalgiriečiai norėtų turėti savo bazę – namus, kuriuose galėtų treniruotis ir šeimininkauti.

Kaip tą pasiekti?

„Viskas labai paprasta. Jei mes praeiname į grupes – čia yra pelnas (rodo pirštu į 2,6 mln. eurų eilutę – aut. past.), – sakė V.Venslovaitienė. – Tai yra investicinės lėšos. Jei tokias jas turi, gali eiti į banką ir pirkti federacijos stadioną ar kažkur kažką vystyti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Futbolo aikštė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Futbolo aikštė

Prieš naują sezoną „Betsafe“ buvo pristatytas kaip naujas generalinis „Žalgirio“ rėmėjas, tai reiškia, kad kita lažybų bendrovė „Top Sport“ Vilniaus klubo rėmimą baigė.

Tiesa, „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė neatskleidė, kokia yra naujojo generalinio rėmėjo parama.

„Daug rėmėjų (COVID-19 laikotarpiu – aut. past.) atsisakė rėmimo, su „Top Sport“ buvo susitarimas, kad jie po trejų metų išeis. Davė laiko susirasti kitus rėmėjus. Stebuklingai gavosi, kad galime džiaugtis nauju generaliniu rėmėju, kurie patikėjo mūsų vizija, mūsų planais“, – kalbėjo V.Venslovaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas