Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiriui“ pergalę Gargžduose atnešė galingas D.Šimkaus šūvis

Malonia A lygos staigmena per pirmuosius tris turus tapusi Gargždų „Banga“ antrą savaitę iš eilės tikėjosi ant menčių paguldyti Vilniaus ekipą, tačiau, kad taip neatsitiktų pasirūpino Vilniaus „Žalgirio“ ekipos saugas Domantas Šimkus, įmušęs vienintelį ir pergalę atnešusį rungtynių įvartį.
Domantas Šimkus
Domantas Šimkus / nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt

Lemiamu dvikovos momentu tapo 64-oji rungtynių minutė. Savo aikštės pusėje kamuolį kontroliavę gargždiškiai padarė grubią klaidą, kurią maksimaliai išnaudojo „Žalgirio“ futbolininkas Domantas Šimkus, paleidęs neatremiamą bombą į oponentų vartus.

Po 8 minučių „Banga“ turėjo puikią galimybę atstatyti pusiausvyrą, bet iš dėkingos padėties mušęs Julius Kasparavičius nukreipė kamuolį virš skersinio.

Per likusį laiką abi komandos pavojingų išpuolių nesurengė, tad „Žalgiris“ po šios dvikovos iš Gargždų išvyko su 9 taškais.

Šiame susitikime debiutavo 16-metis sostinės klubo futbolininkas Motiejus Burba, be to, starto sudėtyje pasirodė 17 metų alytiškis Gustas Jarusevičius.

Žalgiriečiams tai buvo antroji pergalė iš eilės. Tiesa, jei pirmajame A lygos sezono pratęsimo mače sostinės futbolininkai „Panevėžiui“ įmušė net keturiskart, per likusius tris turus ekipai pavyko pasižymėti vos du kartus.

A lygos vicečempionai bent vienai dienai šoktelėjo į pirmą turnyrinės lentelės poziciją, tačiau jau sekmadienį į ją sugrįžti gali dar nepralaimėjusi „Sūduva“.

Gargždų komandai tai buvo antroji nesėkmė, tačiau abi jos buvo patirtos Lietuvos futbolo grandams – „Sūduvai“ ir Vilniaus „Žalgiriui“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
VIDEO: 4 turo santrauka: „Banga“ – „Žalgiris“ (2020-06-13)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai