Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemdirbių kraštu salės futbolo čempionate prisistatanti Lietuva: „Sušiais japonų nenustebintume“

Didžiausią ir brangiausią sporto renginį šalies istorijoje organizuojanti Lietuvos futbolo federacija (LFF) garbingiausius svečius iš užsienio pasitinka nacionalinėmis gėrybėmis iš kaimo. Internautai kuria pokštus, bet LFF prezidentas Tomas Danilevičius sako, kad tokia reklama – įprasta.
Vaišių stalas ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius.
Vaišių stalas ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius. / LFF.lt ir J.Kalinsko/15min nuotr.

Lašiniai, kepta duona, obuolių sūris ar milžiniškas šakotis – tokiu ir panašiu tautinio kulinarijos paveldu buvo vaišinami čempionato svečiai garbingiausioje VIP zonoje, Lietuvos rungtynėse su Venesuela.

„Kiek teko keliauti po pasaulį – visą laiką akcentuojamas kažkoks nacionalinis patiekalas. Tokia buvo ir mūsų mintis – nacionaliniai patiekalai, gėrimas. Tas pats šakotis, kažkas lietuviško. Nes tikriausiai, jeigu japonai ateitų ir pamatytų sušius – nenustebintume“, – 15min komentavo T.Danilevičius.

Tiesa, šalia nacionalinių gėrybių atsidūrė ir brokolis bei ispaniškojo „Serrano“ stiliaus vytintas kumpis. Visą salės futbolo pasaulio čempionato biudžetą, surinktą Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA), sudaro net 20 mln. JAV dolerių. Lietuva prisidėjo 1,5 mln. eurų.

„Nepamirškim ir kamuolio“, – pridėjęs šieno ritinio nuotrauką ironiškai rašė vienas komentatorius. „Puikiai atspindi mūsų futbolo lygį, provincija“, – pridūrė kitas. Daliai internautų toks Lietuvos prisistatymas pasauliui sukėlė juoką.

15min nuotr./Internautų pokštai.
15min nuotr./Internautų pokštai.

Bet labiausiai už akių visiems kliūna tuščios tribūnos. Didžiausiu renginiu Lietuvos sporto istorijoje tituluojamas FIFA salės futbolo pasaulio čempionatas tautiečių kol kas nedomina. Į Lietuvos mačą su Venesuela atėjo 1534 žiūrovai, nors į Kauno „Žalgirio“ areną su galimybių pasais būtų įleisti 6 tūkstančiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žiūrovai nesiveržia net į Lietuvos rungtynes.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žiūrovai nesiveržia net į Lietuvos rungtynes.

Į kitas arenas žiūrovų renkasi dar mažiau. Penkiskart pasaulio čempionų brazilų startą Klaipėdoje stebėjo 667. Vilniuje į Rusijos ir Egipto dvikovą atėjo 500. Dar mažiau, vos 362 žiūrovai, nusprendė gyvai pamatyti pasaulio salės futbolo žvaigždę portugalą Ricardinho.

„Teko aplankyti visas arenas – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Iš organizacinės pusės – viskas vyksta tikrai sklandžiai. Jokių nusiskundimų neturi nei FIFA, nei komandos, nei teisėjai. Vienintelis dalykas – mažokai parduodama bilietų. Tai iššūkis mums visiems“, – neslėpė T.Danilevičius.

Bilietų kainos į pasaulio čempionatą Lietuvoje prasideda nuo 15 eurų. Brangiausi kainuoja 30 eurų, bet už šią kainą galima pamatyti dvejas tos dienos rungtynes. Vaikai iki 6 metų (imtinai) įleidžiami nemokamai.

„Kalbant apie bilietų kainas, tai mes matome statistiką, kad brangiausi bilietai yra perkami pirmiausiai. Todėl nemanau, kad priežastis (tuščių tribūnų, – past.) yra kaina. Aišku, reikės galvoti apie kažkokias nuolaidas arba akcijas. Kita vertus, gal žmones truputėlį atbaido pandemija, nes skaičiai vis dėlto kyla. Kitas dalykas – galimybių pasai. Tikriausiai ne visi juos turi“, – atsakymų, kodėl tautiečiai neina į arenas, ieškojo LFF galva.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LFF vadovai – Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LFF vadovai – Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius.

„Norime, kad žmonės ateitų ir pamatytų tikrai dinamišką sporto šaką. Salės futbolas jiems tikrai padarytų įspūdį. Plius yra ir šou, ir muzika, ir visi elementai renginio, kad būtų linksma. Sunku pasakyti, ar ateityje Lietuvoje kada dar bus toks renginys“, – tęsė T.Danilevičius.

LFF galva gyrė ir Lietuvos salės futbolo rinktinę, kuri debiutinėse rungtynėse tik po atkaklios kovos pabaigoje praleido įvartį ir 1:2 pralaimėjo kitai debiutantei Venesuelai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuviai pralaimėjo Venesuelai 1:2.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuviai pralaimėjo Venesuelai 1:2.

„Tikrai esu labai patenkintas mūsų nacionaline salės futbolo rinktine, nes vyrai kovėsi, žaidė ir įvartį įmušė. To lygių skirtumas, matėme, kad jo nėra. Žaidėme kaip lygūs su lygiais su Venesuela. Manau, jeigu būtume sužaidę bent jau lygiosiomis, tai būtų ir emocinė palaima komandai, ir aišku iškovotas taškas“, – sakė T.Danilevičius.

Kitas rungtynes A grupėje pasaulio čempionato šeimininkai lietuviai žais trečiadienį – su favoritu Kazachstanu, kuris pirmajame mače 6:1 sutriuškino Kosta Riką. Į planetos pirmenybių atkrintamąsias pateks dvi geriausios kiekvienos grupės komandos ir dar keturios (iš šešių), užėmusios trečiąsias vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas