Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų lyga – beveik nebepasiekiama: „Panevėžį“ sutriuškino Lenkijos klubas

Triuškinantį pralaimėjimą UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos antrojo etapo starte patyrė „Panevėžio“ ekipa, kuri namuose 0:4 nusileido Balstogės „Jagellonia“ komandai iš Lenkijos.
„Panevėžio“ futbolininkai
„Panevėžio“ futbolininkai / Pauliaus Židonio nuotr.

Net trys įvarčiai į panevėžiečių vartus sukrito dar pirmajame kėlinyje. Po dviejų sėkmingų perdavimų Jesusas Imazas iš labai dėkingos padėties pasiuntė kamuolį į Lietuvos klubo vartus (1:0).

Ir problemos nesibaigė: „Panevėžys“ toliau strigo gynyboje, o progas lengvai kūręsi Balstogės futbolininkai per dvi minutes pasiuntė du įvarčius. 28 ir 29-ąją rungtynių minutę vėl pasižymėjo J.Imazas, kuriam tai buvo hat-trickas (3:0).

Per antrąją mačo pusę „Panevėžio“ futbolininkams skirtumo sumažinti nepavyko. Anaiptol, 80-ąją mačo minutę Kristofferis Hansenas įmušė dar vieną įvartį „Jagellonia“ ekipai ir lenkai laimėjo triuškinamai – 4:0.

Dvigubos akistatos – kaina didelė. Poros nugalėtojas pateks į trečią Čempionų lygos atrankos varžybų etapą ir užsitikrins dalyvavimą mažiausiai Konferencijų lygos grupių batalijose. Visgi norint tai įvykdyti, panevėžiečiams reikia Balstogėje laimėti net penkių įvarčių persvara. Tai – sunkiai įmanomas scenarijus.

Atsakomasis mačas Balstogėje bus žaidžiamas liepos 31-ąją.

Jeigu viena pergalė per tris etapus „Panevėžiui“ reikštų patekimą į Konferencijų lygos grupių etapą, tai dvi pergalės per tris etapus panevėžiečiams garantuotų vietą Europos lygos grupėse, visos trys – išsvajotą Čempionų lygą.

Jeigu dviejų mačų akistatoje sugebėtų pranokti lenkus, panevėžiečių lauktų kelionė į Norvegiją arba Latviją.

Ištraukus trečiojo atrankos etapo burtus paaiškėjo, kad „Panevėžio“ varžovėmis taptų Budės „Glimt“ (Norvegija) arba Rygos RFS (Latvija) komandos. Abi jos praėjusiame sezone buvo stipriausios savo šalių čempionatuose.

Jei nusileis lenkams, „Panevėžys“ kelsis į UEFA Europos lygos atranką, kurios trečiajame etape grumtųsi prieš Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ir Bukarešto „Steaua“ (Rumunija) poros pralaimėtoju.

Startinės sudėtys

Lyginant su pastaruoju maču UEFA Čempionų lygos atrankoje prieš Helsinkio HJK ekipą, Panevėžiečių vienuolikė – nepakitusi.

Rungtynių eiga

1 min.: Mačas prasideda!

3 min.: Į Panevėžį palaikyti „Jagellonia“ klubo atvyko apie 2 tūkstančius Lenkijos klubo sirgalių. Atrodo galingai.

4 min.: Pirmoji pavojinga Balstogės klubo proga. Varžovas netikėtai lieka labai laisvas baudos aikštelėje, tačiau smūgiuoja virš vartų.

14 min.: Dar viena pavojinga ataka prie panevėžiečių vartų. Šįkart varžovų smūgį blokuoja Jovanas Čadženovičius.

15 min.: Skylėta mūsiškių gynyba kainuoja. Balstogės futbolininkai meistriškai atlieka vienas kitam perdavimus ir vienas prieš vartus likęs Jesusas Imazas muša įvartį. Panevėžiečiai atsilieka 0:1.

18 min.: Rokas Rasimavičius pabando užkabinti smūgiuodamas iš toli, kamuolys kliudo porą žaidėjų ir taip suklaidina Balstogės vartininką, kuris visgi sugauna kamuolį ir gesina gaisrą.

22 min.: Problemos gynyboje nesibaigia. Balstogės puolėjas vėl atsiduria su kamuoliu arti vartų, tačiau smūgį atmuša iš vartininko aikštelės išbėgęs Emilis Timburas.

28 min.: Laisvės prie Panevėžio ekipos vartų toliau daug ir krenta dar vienas įvartis. Šįkart įspūdingu smūgiu iš baudos aikštelės vėl pasižymi J.Imazas. 0:2.

29 min.: Ir dar vienas įvartis... Panevėžiečiai praranda kamuolį, o Balstogės žaidėjai pasileidžia į puolimą bei atakos smaigalyje atsidūręs J.Imazas į vartus siunčia jau trečiąjį savo įvartį kone į tuščius vartus. 0:3.

39 min.: Geltona kortele už vaidybą baudžiamas panevėžiečių puolėjas Sivertas Gussiasas.

45 min.: Pridedamos 2 minutės.

45+2 min.: Pirmasis kėlinys baigėsi. Panevėžiečiai atsilieka 0:3.

45 min.: Prasideda antrasis kėlinys. Panevėžiečiai atlieka du keitimus: Federico Palaciosą keičia Cheikhou Diengas, vietoje Siverto Gussiaso išbėga Noelis Mbo.

55 min.: J.Imazas buvo arti ketvirtojo savo įvarčio. Vėl atsidūręs dėkingoje padėtyje, jis pasiuntė smūgį į vartus, tačiau nuo įvarčio išgelbėjo kamuolį sugavęs E.Timburas.

59 min.: Pavojinga situacija prie Balstogės komandos vartų. C.Diengas perdavė kamuolį J.Čadženovičiui, šis smūgiavo, tačiau varžovų vartininkas užtikrintai pagavo kamuolį.

66 min.: Pirmieji keitimai Balstogės komandoje: vietoje Dominiko Marczuko išbėga Miki Villaras, Jaroslawas Kubickis keičia Rui Correia.

71 min.: Pirmajame kėlinyje puolime labai agresyviai žaidę Balstogės futbolininkai atleido vadžias. Akivaizdu, kad lenkus rezultatas daugiau nei tenkina ir dabar svarbu neprisižaisti. Tuo metu panevėžiečiai turėjo kelias pavojingesnes atakas, tačiau nieko apčiuopiamo nepavyko susikurti.

75 min.: Keitimas panevėžiečių gretose: Ernestą Veliulį keičia Jeffrey Sarpongas.

77 min.: Dar vienas keitimas Balstogės komandoje. Afimico Pululu išeina, įbėga Lamine'as Diaby-Fadiga.

79 min.: Vos išgėbęs L.Diaby-Fadiga siunčia stiprų smūgį link panevėžiečių vartų, tačiau jį atmuša E.Timburas.

80 min.: Lemiamas dūris šiame etape? Kristofferis Hansenas siunčia dar vieną įvartį į panevėžiečių vartus ir rezultatas jau 0:4.

85 min.: Po du keitimus atlieka panevėžiečiai ir Balstogės futbolininkai, bet tai – jau mažos detalės. Rungtynių paveikslas jau nupaišytas.

88 min.: E.Timburas gelbsti panevėžiečius nuo dar vieno įvarčio. Šįkart vos nepasižymėjo L.Diaby-Fadiga.

90 min.: Pridedamos dvi minutės.

90+2min.: Rungtynės baigiasi triuškinančiu panevėžiečių pralaimėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas