Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 07 26

203 šalys pakviestos į Paryžiaus olimpines žaidynes: Rusijos ir Baltarusijos tarp jų nėra

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas trečiadienį oficialiai pakvietė 203 šalis dalyvauti po metų prasidėsiančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, bet tarp pakviestųjų nėra Rusijos ir Baltarusijos.
Thomasas Bachas
Thomasas Bachas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liepos viduryje Th.Bachas pareiškė, kad nei Rusija, nei jos invaziją į Ukrainą remianti Baltarusija nebus pakviestos kaip delegacijos, tačiau IOC paliko galimybę rusų ir baltarusių sportininkams 2024-ųjų vasaros olimpinėse žaidynėse varžytis neutraliu statusu.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas

Trečiadienį, žymint ribą, kuomet iki žaidynių liko laukti metus, TOK vadovas su trijų dienų vizitu lankosi Prancūzijos sostinėje.

„Pagal Olimpinę chartiją man didelė garbė ir malonumas šiandien pažymėti šį svarbų etapą ir pakviesti pasaulio sportininkus susirinkti Paryžiuje, Prancūzijoje, švęsti 33-iųjų olimpinių žaidynių“, – sakė Th.Bachas.

Antradienį apžiūrėjęs olimpinio miestelio statybvietę, jis teigė ką tik gavęs, jo žodžiais, puikios informacijos apie pasirengimą laukiamiausiam sporto renginiui. Pasak svečio, dalyviai ten bus labai laimingi.

Į žaidynes nebuvo pakviesta ir Gvatemala – šiuo metu jos dalyvavimas olimpiniame judėjime yra sustabdytas dėl įtariamo vyriausybės kišimosi į šios šalies Nacionalinio olimpinio komiteto nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius