Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkai kovos dėl Baltijos lygos bronzos

Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkams nepavyko pateikti staigmenos „Credit24“ Baltijos tinklinio Čempionų lygos pusfinalyje.
„Amber-Arlanga“ (oranžinė apranga) neprilygo favoritams.
„Amber-Arlanga“ (oranžinė apranga) neprilygo favoritams. / Gertrud Alatare/volley.ee nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Tartu (Estija) penktadienį prasidėjo finalo ketverto turnyre „Amber-Arlanga“ 0-3 (18:25, 18:25, 15:25) nusileido varžybų favoritei ir reguliariojo sezono nugalėtojai Tartu „Bigbank“ (Estija) komandai, praneša Lietuvos tinklinio federacija.

Didžiąją pirmojo seto dalį Gargždų ekipa lygiai kovėsi su 2019 metų Baltijos lygos čempione, tačiau vėliau sėkminga atkarpa leido šeimininkams pajusti savo žaidimą ir jie išnaudojo savo pranašumą. Panašiai klostėsi ir antras seto, kurio viduryje „Bigbank“ pelnė keletą taškų iš eilės ir išsaugojo savo pranašumą. Trečiajame sete „Amber-Arlangai“ užsikabini nepavyko ir teko susitaikyti su pralaimėjimu.

Gargždų komandai po 8 taškus pelnė Daumantas Katinas ir Artūras Vincėlovičius, 7 – Viktoras Ščekaliukas, 5 – Linas Starkutis.

Tartu ekipoje rezultatyviausiai žaidė Valentinas Kordas (17 tšk.), Albertas Hurtas (13 tšk.) ir Marttis Juhkami (10 tšk.).

„Bigbank“ treneris Alaras Rikbergas po rungtynių gyrė varžovus iš Lietuvos: „Kurį laiką jie laikėsi rungtynėse ir demonstravo gerą tinklinį, gerą susikaupimą ir buvo stiprūs – to tikėjomės. Visgi tam tikrais momentais mes išnaudojome savo stiprybes, pradėjome žaisti komandiškai ir įrodėme pranašumą“.

Šeštadienį 15 val. dėl bronzos medalių „Amber-Arlanga“ žais su Pernu „Parnu VK“ (Estija) klubu, kuris pusfinalyje 0-3 (21:25, 22:25, 19:25) pralaimėjo Talino „TalTech“ (Estija) tinklininkams.

Reguliariajame sezone Gargždų ir Pernu ekipos pasidalino po pergalę. Namuose „Amber-Arlanga“ laimėjo 3-0, o išvykoje nusileido 1-3.

„Amber-Arlanga“ yra pirmoji komanda Lietuvos istorijoje, dalyvaujanti Baltijos vyrų tinklinio lygos finalo ketverte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas