Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 10 22

Andrius Tapinas spalio mėnesį užbaigs maratonu po NFL stadionus

Lietuvoje dar palyginus neseniai pradėjo formuotis amerikietiško futbolo fanų bendruomenė, bet turbūt kiekvienas Nacionalinės futbolo lygos (NFL) fanas turi svajonę aplankyti NFL rungtynes JAV ir sirgti už savo palaikomą komandą keliasdešimties tūkstančių sirgalių užpildytose tribūnose.
Andriaus Tapino kelionės
Andriaus Tapino kelionės

Vienas NFL populiarinimo pionierių Lietuvoje žurnalistas Andrius Tapinas išvyko į įspūdingą kelionę po JAV, kurios metu aplankys net penkerias amerikietiško futbolo rungtynes.
 

Šios savaitės pradžioje į San Fransiską jau atskridęs A.Tapinas savo mėgstamo sporto stebėjimą pradės ketvirtadienio vakare. Vos prieš pusantrų metų pastatytame moderniame „Levi's Stadium“ kartu su beveik 70 tūkst. NFL gerbėjų jis stebės „San Francisco 49ers“ bei „Seattle Seahawks“ rungtynes. Nors 49ers šį sezoną yra vieni lygos autsaiderių visgi dvikova namuose prieš amžinus diviziono priešininkus iš Sietlo visuomet būna intriguojanti.

Penktadienį A.Tapinas „paragaus“ JAV be galo populiaraus universitetų futbolo skonio. Jis stebės NCAA rungtynes tarp „Stanford Cardinal“ ir „Washingto Huskies“. Dėl to lietuviui toli keliauti nereikės – Stanfordo universiteto stadionas yra vos už keliolikos kilometrų nuo „Levi's Stadium“.

Trečia NFL maratono stotelė – pačiuose Kalifornijos pietuose esantis San Diego miestas. Čia A.Tapinas sekmadienį palaikys savo mėgstamą „Oakland Raiders“ ekipą kovoje prieš „San Diego Chargers“. Šios dvi ekipos taip pat yra tiesioginės konkurentės „AFC West“ divizione. Be to, šiame sezone „Raiders“ ir „Chargers“ yra turnyrinės lentelės kaimynės, kurioms ši dvikova bus labai svarbi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Tapinas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Tapinas

Iš San Diego žurnalistas skris į didžiausią Arizonos valstijos miestą Fyniksą, kur pirmadienio vakare stebės paskutines NFL 7-ojo turo rungtynes tarp „Arizona Cardinals“ ir „Baltimore Ravens klubų“. Nors šeimininkų ekipa yra akivaizdi šio mačo favoritė, tačiau prieš trejus metus „SuperBowl“ čempionais tapę „Ravens“ stengsis lengvai nepasiduoti.

Na, o dar po savaitės – lapkričio 1-ąją, sekmadienį, A.Tapinas vėl pasipuoš savo palaikomų „Oakland Raiders“ spalvomis. Tuomet jis „Oakland Coliseum“ stadione stebės „Raiders“ akistatą prieš vieną geriausių gynybų lygoje turinčią „New York Jets“ ekipą. Beje, 56 tūkstančius sirgalių talpinantis stadionas yra vienintelė JAV arena, kurią dalinasi NFL ir aukščiausio beisbolo lygos (MLB) komandos. Čia namų rungtynes taip pat žaidžia „Oakland Athletics“ ekipa, apie kurią 2011 metais pasakojo populiarus Holivudo filmas „Moneyball“ su Bradu Pittu.

Visas NFL naujienas, o taip pat ir A. Tapino įspūdžius iš NFL stadionų galite rasti NFL Lietuva "Facebook" paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas