Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Australijos šokėja Nr.1 pasaulio reitinge?! – WDSF paaiškino kodėl

Rachael Gunn, breiko bendruomenėje žinoma kaip Australijos šokėja Raygun, pirmauja pasaulio breiko reitinge, nepaisant kontroversiško pasirodymo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.
Raygun
Raygun / Scanpix nuotr.

Tarptautinė sportinių šokių federacija (WDSF) šią savaitę pristatė naują pasaulio breiko šokėjų reitingą.

Tarp 57 atlečių nėra Dominikos Banevič-Nickos, šiemet Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iškovojusios sidabro medalį, o pernai laimėjusios pasaulio ir Europos čempionatus.

Reitingo lyderė yra Australijos šokėja Raygun, apie kurią per Paryžiaus olimpines žaidynes ūžė visas pasaulis, bet ne todėl, kad ji pretendavo į medalius.

Vida Press nuotr./Australijos breiko šokėja Rachael Gunn, pravarde Raygun, sukėlė daug atgarsių.
Vida Press nuotr./Australijos breiko šokėja Rachael Gunn, pravarde Raygun, sukėlė daug atgarsių.

Anaiptol. 37 metų australė pralaimėjo visas olimpinių žaidynių grupės akistatas bendru rezultatu 0:27, tarp jų 0:9 ir mūsų 17-metei šokėjai D.Banevič.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dominika Banevič-Bgirl Nicka – Paryžiaus olimpiadoje
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dominika Banevič-Bgirl Nicka – Paryžiaus olimpiadoje

Raygun šokiai apskriejo internetą, kur daug žmonių stebėjosi, kaip australė iš viso pateko į olimpines žaidynes.

Daug patyčių iš komentatorių, bet tuo pačiu paramos iš Australijos sporto ir breiko atstovų sulaukusi Raygun paskelbė, kad padarys pertrauką šokdama breiką.

„Aš nesuvokiau, kad atsivers taip plačiai durys, pro kurias sklis tiek daug neapykantos. Atvirai sakant, tai tikrai nuvylė.

O dalyvauti buvo smagu, aš žiūrėjau rimtai ir labai stengiausi kuo geriau pasirengti žaidynėms. Atidaviau visas jėgas ir didžiavausi, kad atstovauju Australijai olimpinėse žaidynėse“, – sakė Raygun.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos breiko šokėja Rachael Gunn, pravarde Raygun, sukėlė daug atgarsių.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos breiko šokėja Rachael Gunn, pravarde Raygun, sukėlė daug atgarsių.

Nepaisant prastų rezultatų Paryžiuje, ji vėl yra reitingo viršūnėje, o WDSF išplatino paaiškinimą, kodėl australė yra pirma reitinge.

Anot WDSF, Raygun laimėjo Okeanijos čempionatą praėjusį spalį ir taip pelnė 1000 reitingo taškų.

Kitas svarbus paaiškinimas: olimpinės žaidynės Paryžiuje buvo vienos iš trejų varžybų, kurios nesiskaičiavo pasaulio reitingui. Taip pat nesiskaičiavo olimpinė atranka Šanchajuje (gegužės 16-19 d.) ir Budapešte (birželio 20-23 d.).

Buvo skaičiuojami keturi geriausi sportininkių pasirodymai per 12 pastarųjų mėnesių, taškams galiojant 52 savaites nuo varžybų.

Teigiama, kad dėl olimpinės atrankos varžybų šiemet nebuvo rengiami įprastiniai reitingo taškus lemiantys turnyrai, esą tam, kad sportininkai galėtų susitelkti be įtampos atrankos kovoms. Tuo tarpu ankstesnių turnyrų taškai ištirpo ir privedė prie situacijos, kai daug atletų galėjo remtis tik vienų varžybų rezultatais reitinge.

WDSF aiškino, kad išskirtinė situacija susidarė dėl olimpinių žaidynių.

Verta pažymėti, kad breiko bendruomenės santykiai su WDSF nėra patys šilčiausi.

JAV breiko asociacijos viceprezidentas Zackas Slusseris interviu AP pareiškė, kad WDSF neturi tikro ryšio su breiko bendruomene, o taip pat nuvylė taip ir nesurengusi turnyrų, kurie prisidėtų prie aiškios pasaulio reitingo sistemos.

Anot amerikiečio, breiko šokėjai WDSF rengtose varžybose dalyvavo tik dėl olimpinių atrankos taškų, po Paryžiaus žaidynių nebeturi planų ir noro dalyvauti WDSF renginiuose.

Kaip žinia, breikas debiutavo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, bet 2028 metais Los Andželo programoje šio sporto nėra. Kaip bus ateityje, pavyzdžiui, 2032 metų olimpinėse žaidynėse Brisbane (Australija) kol kas aiškių žinių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas