Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Breiko šokėja Dominyka Banevič triumfavo varžybose Šveicarijoje

Savaitgalį Šveicarijos Augso mieste įvyko tarptautinis breiko turnyras, kuriame Lietuvos olimpinė viltis Dominyka Banevič – Bgirl Nicka tapo nugalėtoja.
Dominikai Banevič-B-girl Nicka palaikyti skirtos kolekcijos pristatymas
Dominikai Banevič-B-girl Nicka palaikyti skirtos kolekcijos pristatymas / Joanos Suslavičiūtės nuotr.

Finale lietuvė be didesnio pasipriešinimo (rezultatu 3:0) nurungė šokėją iš Italijos Alessandrą Chillemi – Bgirl Alessandriną. Trečiąją vietą šiose varžybose užėmė šokėja iš Argentinos Paula Micala Moreno – Bgirl Mikix.

Grupėje iš viso varžėsi 26 breikerės.

Varžybos Šveicarijoje išsiskyrė ypatinga vieta – jos buvo organizuotos antikos laikus menančiame amfiteatre, o tai užtikrino išskirtinę atmosferą ir dalyviams, ir žiūrovams. Negana to, sportininkai džiaugėsi ir kvalifikuota teisėjų sudėtimi. Tarptautinę vertintojų kolegiją sudarė teisėjai iš Suomijos, Ukrainos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Nyderlandų.

Kitas įdomus turnyras breiko bendruomenės laukia jau šią savaitę. Birželio 20 – 23 dienomis Vengrijos sostinėje Budapešte rengiamas paskutinis olimpinės atrankos etapas, po kurio paaiškės dar 10 merginų ir 10 vaikinų, startuosiančių Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Tiesa, D.Banevič šiose varžybose neišvysime – olimpinę atranką ji jau yra įveikusi rugsėjo mėnesį vykusiose planetos pirmenybėse. Budapešto renginys mūsų sportininkei yra svarbus tik tuo, kad po jo ji sužinos visas savo varžoves Paryžiuje.

Olimpinėse žaidynėse startuos po 16 geriausių pasaulio breiko šokėjų tiek merginų, tiek vaikinų grupėse. Pirmiesiems šešetukams olimpiniai kelialapiai buvo išdalinti pasaulio ir kontinentiniuose čempionatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius