Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 06

Čempionės lazerinis ginklas ėmė krėsti šposus: „Labai apmaudu“

Visi žino, kad Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė itin stipri paskutinėje šiuolaikinės penkiakovės rungtyje, jungiančioje šaudymą ir bėgimą. Bet pasaulio taurės finale Ankaroje tituluota penkiakovininkė susidūrė su retai pasitaikančia bėda. „Tai yra technika, lazeris, bet ir jis užstringa. Tikrai apmaudu, nes šaudžiau tikrai gerai“, – sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė šįkart patyrė bėdų dėl lazerinio pistoleto, su kuriais šaudoma per šiuolaikinės penkiakovės varžybas.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė šįkart patyrė bėdų dėl lazerinio pistoleto, su kuriais šaudoma per šiuolaikinės penkiakovės varžybas. / uipmworld.org nuotr.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasileido į olimpinio kelialapio medžioklę, bet pirmasis bandymas nuėjo pro šalį dėl neįprastos priežasties.

Pasaulio taurės finale Ankaroje praėjusį savaitgalį pirmos vietos laimėtojai italei Elena Micheli atiteko pirmasis bilietas į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

2012 metų olimpinė čempionė ir 2021 metų sidabro medalio laimėtoja L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ne sykį pati taip yra patekusi į olimpines žaidynes.

Ir Ankaroje 39 metų atletė turėjo progą iškovoti titulą viename iš trijų svarbiausių metų turnyrų ir pirmuoju bandymu užsitikrinti bilietą į žaidynes, kurios tituluočiausiai mūsų šalies penkiakovininkei būtų penktosios.

Paskutinėje rungtyje – bėgimo ir šaudymo – ji vėl buvo greita ir taikli. Prieš trečią iš keturių šaudymo serijų Laura jau buvo pavijusi turkę Ilke Ozyuksel, kuri galiausiai finišavo antra.

Bet L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė prie šaudymo sektoriaus užtruko, kai niekaip nebegalėjo pataikyti savo lazeriniu pistoletu į taikinius.

„Pirmieji du šaudymai buvo geri, – 15min pasakojo iš varžybų grįžusi penkiakovininkė. – Tačiau trečiajame – nebegaliu pataikyti. Treneriai stovi, sako, kad šaudau į apačią, į vieneto zoną. Galvoju: „Nieko sau“. Nežinia kas turi nutikti, kad pataikyčiau tik į vienetą, į pačią apačią.

V.Dranginio/LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą Tokijo olimpinėse žaidynėse.
V.Dranginio/LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Laikas tiksi, bandau suprasti: gal tai mano klaida? Bet tikrai ne. Pradėjau taikytis aukščiau, dar aukščiau. Laikas ėjo, kol pradėjau taikytis į patį viršutinį taikinio kraštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas