Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 29

Čilės žurnalistas rusus drabsto purvais – tenisininkas prašo jį išvyti iš žaidynių

Rusijos olimpinį komitetą, o ypatingai tenisininką Daniilą Medvedevą stipriai supykdė žurnalistas iš Čilės, kuris be jokių užuolankų juos pavadino „apgavikais“.
Rusijos olimpinio komiteto vėliava ir tenisininkas Daniilas Medvedevas
Rusijos olimpinio komiteto vėliava ir tenisininkas Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Antrajai pasaulio raketei rusui Daniilui Medvedevui trečiadienį teko kovoti ne tik su italu Fabio Fognini, Tokijuje kepinusia saule ir didele drėgme, bet ir žurnalistu iš Čilės, kuris ant kojų pakėlė visą Rusijos olimpinį komitetą.

„Ar Rusijos olimpinei komandai šiose žaidynėse yra prilipdyta apgavikų etiketė ir kokia tavo nuomonė apie tai?“, – mix zonoje provokuojančio klausimo iš žurnalisto sulaukė D.Medvedevas, kurį tai labai supykdė.

„Tai pirmas kartas mano gyvenime, kuomet aš neatsakysiu į klausimą. Tau turėtų būti gėda“, – rėžė rusas ir greitai išskubėjo į rūbinę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Tiesa, prieš išeidamas tenisininkas dar kreipėsi į žaidynių atstovą spaudai ir pareikalavo, kad šis žurnalistas būtų pašalintas ne tik iš teniso turnyro, bet ir apskritai Tokijo olimpinių žaidynių – D.Medvedevas jo matyti daugiau nebenori.

Nors žiniasklaidoje kalbama, kad 25-erių rusas kiek pasikarščiavo ir galbūt ne iki galo suprato čiliečio klausimą, rusai mano kitaip.

Rusijos olimpinio komiteto atstovas spaudai Konstantinas Vybornovas patvirtino, kad Tarptautiniam olimpiniam komitetui bus pateiktas oficialus skundas dėl žurnalisto veiksmų.

„Tikėjomės provokuojančių klausimų mūsų atletams, tačiau be pavienių atvejų šiose žaidynėse su mūsų komanda yra elgiamasi pagarbiai. Daniilo Medevedevo atveju – žurnalistas iš Čilės antrą dieną paeiliui bando inicijuoti skandalą. Su klausimo vertimu nebuvo jokių problemų, visi viską puikiai suprato. Daniilas į šią situaciją sureagavo labai oriai“, – rusų naujienų agentūrai TASS pasakojo Vybornovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito