Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

Dar vienas smūgis – iš Rusijos atimtas Europos rankinio čempionatas

Po trejų metų vyksiantis 2026-ųjų Europos moterų rankinio čempionatas bus organizuojamas nebe Rusijoje, pranešė Europos rankinio federacija (EHF).
Rusijos rankininkės
Rusijos rankininkės / Imago / Scanpix nuotr.

„Surengti šį turnyrą Rusijoje neįmanoma. Nuspręsta ieškoti naujo šeimininko. Apie tai bus pranešta artimiausiu metu“, – rašo EHF.

Teisė rengti Europos moterų rankinio čempionatą Rusijai – pirmą sykį istorijoje – buvo patikėta dar 2021-ųjų lapkritį, kai vienintelė konkurentė, jungtinė Norvegijos, Švedijos ir Danijos kandidatūra, pasitraukė.

Mažiau nei po pusmečio – 2022-ųjų vasario 24-ąją – Rusija įsiveržė į Ukrainą, o Tarptautinė rankinio federacija, kaip ir dauguma kitų komandinių sporto šakų, suspendavo šalį agresorę.

„Deja, situacija susiklostė taip, kad Rusijos rinktinėms ir klubams nėra leidžiama varžytis tarptautiniuose turnyruose. Tokios sąlygos neleidžia pasiruošti tokio dydžio turnyrui – EHF inspektoriai negali atvykti patikrinti arenų, rūpestį kelia ir sirgalių iš užsienio atvykimas, kiti esminiai organizaciniai klausimai. Todėl po konsultacijų su EHF buvo nuspęsta 2026-ųjų Europos čempionatą iš Rusijos perkelti į kitą šalį“, – savo versiją apie sprendimą pateikė Rusijos rankinio federacija.

Be Rusijos rankininkių jau vyko ir paskutinis Europos moterų čempionatas praėjusiais metais. Rusės yra 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinės čempionės ir keturis sykius planetos pirmenybių nugalėtojos, bet Europos čempionate aukso niekada nėra laimėjusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas