Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas talentingos mūsų sportinių šokių poros triumfas – šįkart prestižinėse varžybose

Sportinių šokių varžybos Germany Open Championship 2024 (GOC) tapo sėkmingomis Lietuvai – jaunimo grupėje pirmąją vietą iškovojo talentinga lietuvių pora Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė. Ši pora prieš kelias savaites triumfavo ir pasaulio čempionate, pelniusi aukso medalius, o dabar tą patį padarė ir prestižinėse varžybose Vokietijoje.
Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė – pasaulio jaunimo čempionai
Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė – pasaulio jaunimo čempionai / LSŠF nuotr.

Jaunimo grupėje varžėsi net 101 pora iš 28 skirtingų šalių.

Lietuvos šokėjai finale surinko 6,5 balo, teisėjai geriausiai įvertino mūsų sportininkų fokstrotą, lėtą ir Vienos valsą – už visus tris šokius skyrė pirmąją vietą.

Šių metų jaunimo pasaulio čempionai tikrai turėjo pakovoti dėl GOC titulo – jie pelnė antrąją vietą už tango ir pasidalijo už Quickstep’ą su Izraelio pora Jaime Martinez Ibáñez ir Emmi Brener, kurie finišavo antri galutinėje įskaitoje.

Trečioje vietoje vos per puse taško atsiliko Adria Hernandez ir Emilija Ulcinaitė, atstovaujantys Ispanijai.

Vokietijoje visą savaitę vyksta prestižinės sportinių šokių varžybos „Germany Open Championship 2024“ (GOC). Šis turnyras žinomas kaip vienas iš didžiausių metuose Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) renginių sportininkams. Kiekvienais metais šis turnyras pritraukia tūkstančius dalyvių ir žiūrovų, o šokėjai siekia ne tik aukščiausių rezultatų, bet ir galimybės parodyti savo meistriškumą tarptautinėje arenoje.

GOC tradiciškai vyksta Vokietijoje, Štutgarto mieste, ir pritraukia geriausius šokėjus iš viso pasaulio. Šiemet šis turnyras yra itin konkurencingas, o kiekviena kategorija pasižymi aukšto meistriškumo lygiu. Nepaisant to, P.Mitkus ir J.Jančiūnaitė sugebėjo išsiskirti iš kitų dalyvių ir pelnyti pirmąją vietą, patvirtindami, kad Lietuvos standartinių šokių mokykla yra viena iš stipriausių pasaulyje.

Šios varžybos trunka beveik savaitę, rugpjūčio 13-17 dienomis. Lietuvos šokėjai varžysis dar suaugusių, jaunimo iki 21, jaunimo, senjorų, jaunių ir jaunučių grupėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas