Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 11 27

Dėl dopingo vartojimo diskvalifikuota Rasa Leleivytė: „Gyvenu kaip karalienė“

Už dopingo vartojimą diskvalifikuotos Lietuvos dviratininkės Rasos Leleivytės gyvenime netrūksta džiugių spalvų. Ji ištekėjo ir susilaukė sūnaus
R.Leleivytės triumfas
R.Leleivytės triumfas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio dviračių sporto čempionato metu Toskanoje vilnietis dviračių treneris, „Sietyno“ sporto mokyklos direktorius Gediminas Kastanauskas sulaukė savo auklėtinės 25 metų Rasos Leleivytės, gyvenančios Montekatinio kurorte, pranešimo. Tą žinutę, gautą rugsėjo 22 d. naktį, treneris išlaikė iki šios dienos. 

„Sveiki, treneri! Šiandien 23 val. 54 min. man gimė sūnus, jo svoris 3 kg 40 g“, – savo treneriui rašė Rasa. Dviratininkė su vyru pirmagimiui išrinko Alberto vardą. Jos sutuoktinis masažuotojas Paolo Baldi. Anūku labai džiaugėsi ir dviratininkės mama, kuri jo dar nematė ir prieš artėjančias šventes vyks į Italiją aplankyti savo dukters.

Kaip teigė G.Kastanauskas, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Rasa jau pradėjo treniruotis ir kitąmet žada dalyvauti pasaulio čempionate, galvoja apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.  

Sportininkė, kuriai vasarą baigsis diskvalifikacija už dopingo vartojimą, šiomis dienomis pasirašė sutartį su Italijos „Vaiano-Fondriest“ klubu, kuriame taip pat yra dar dvi trenerio G.Kastanausko  auklėtinės – Katažina Sosna ir Rasa Pocytė. Visos atstovaus klubui 2014 metais. 

„Su savo mokine pasimačiau per pasaulio čempionatą, tada ji laukėsi naujagimio ir labai gerai atrodė, nepriaugo svorio. Rasa bus viena mūsų didžiausių vilčių per kitąmet Ispanijoje įvyksiantį pasaulio čempionatą, taip pat per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes“, – sakė G.Kastanauskas. 

2006 m. pasaulio jaunių ir 2008 m. Europos (iki 23 m.) jaunimo čempionė vilnietė R.Leleivytė buvo diskvalifikuota pernai, kai jau turėjo kelialapį į Londono olimpines žaidynes. Ne varžybų metu patikrintos 2007, 2009 ir 2011 metų Lietuvos čempionės organizme buvo aptikta rekombinuoto eritropoetino (EPO).

– Rasa, kada susituokėte su Paolo? – R.Leleivytės paklausė sportas.info.

– Birželio 12 d. susirašėme bažnyčioje, vestuvės buvo kuklios, dalyvavo tiktai šeimos nariai. Mano vyras Paolo – osteopatas, baigęs du aukštuosius mokslus. Iš pradžių įgijo pedagogo profesiją, o po to šešerius metus studijavo osteopatiją. Dabar gydo žmones, turinčius stuburo slankstelių išnirimų, sąnarių ir galvos problemų, viską atstato. 

Paolo turi savo kabinetą, šiemet dar dirbo su profesionalų komanda, kurioje treniruojasi Ignas Konovalovas. Jis prieš varžybas visada masažavo ir mane. 

– Kiek metų truko judviejų draugystė?

– Nuo 2008-ųjų. Susipažinome sausio mėnesį – tada jis dirbo komandoje, su kuria aš pasirašiau sutartį. Meilė įsiplieskė per tų metų pasaulio čempionatą.

– Kur dabar gyvenate: nuosavame name ar jį nuomojatės?

– Prieš porą metų mirė Paolo tėtis ir jo 73 metų mama liko viena. Dabar gyvename trise dideliame 200 kv. metrų name. Gyvenu kaip karalienė, turiu idealiais sąlygas – uošvė mums viską sutvarko, išskalbia, išlygina, pagamina valgyti. Man belieka tiktai treniruotis ir džiaugtis sūneliu.

– Ar gerai pailsėjote per tuos porą metų?

– Nuostabiai, įgijau ir gerokai daugiau sportinio pykčio. Buvo toks momentas, kada jį buvau praradusi, kažkiek užmigusi, o dabar pykčio vėl turiu daug. Jaučiuosi labai gerai, pasiilgau varžybų, ypač noriu rungtyniauti ir siekti pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas