Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2011 06 06

Didysis badmintonas grįžta į Lietuvą: pasaulio reitingo turnyras Kaune startuoja birželio 9 dieną

Didysis badmintonas grįžta į Lietuvą. Birželio 9–12 dienomis Kaune vyks didžiausias badmintono turnyras nepriklausomos Lietuvos istorijoje – „Yonex Lithuanian Open 2011“.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas. / fotor.lt nuotr.

Tai pasaulinio reitingo turnyras, svarbus tuo, jog yra vienas iš 12 mėnesių truksiančios olimpinės atrankos etapų.

„Laikas ištraukti badmintoną iš stereotipinio supratimo, kad tai pliažo ar sodo žaidimas. Atvažiuoja tikrai stiprūs žaidėjai, todėl žiūrovai turės progą pamatyti, kaip atrodo tikrasis badmintonas“, – teigė Lietuvos badmintono federacijos generalinis sekretorius Marius Šlaustas.

Turnyre ketina dalyvauti ir pajėgiausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas, nors pastarąjį mėnesį 27-erių kaunietis praleido gydydamasis net kelias traumas.

Pasaulio reitinge K.Navickas šiuo metu 44-as. Jis bus pirmoji turnyro raketė, tačiau į Kauną atvyks ir daugiau pirmojo šimtuko badmintonininkų – airis Scottas Evansas (57), estas Raulis Mustas (60), rusas Sergejus Ivlevas (95).

Iš viso Kaune vienetų bei dvejetų kategorijose varžysis apie 130 badmintono žaidėjų iš daugiau nei 20 šalių.

Turnyre dalyvaus ir stipriausia Lietuvos moterų badmintono atstovė tauragiškė Akvilė Stapušaitytė, bei kylančios badmintono žvaigždutės – Alanas Plavinas, Povilas Bartušis, Edgaras Slušnys.

A.Stapušaitytė bus tik 12-oji moterų turnyro raketė, o aukščiausią reitingą moterų vienetų varžybose turės šveicarė Jeanine Cicognini, kuri pasaulinėse klasifikacijoje yra 46-a.

„Manome, namų sienos padės, ir bent vyrų vienete turėsime gerą rezultatą, žinoma, jei Kęstutis spės atsigauti po traumos. Kitiems žiūrovų palaikymas taip pat, tikimės, padės gerai pasirodyti“, – kalbėjo M.Šlaustas.

Laikas ištraukti badmintoną iš stereotipinio supratimo, kad tai pliažo ar sodo žaidimas. Žiūrovai turės progą pamatyti, kaip atrodo tikrasis badmintonas

Pasak jo, Lietuvos sportininkams ypatingi tikslai šiame turnyre nebus keliami, nes daugumai jų tai bus nauja patirtis tokio rango tarptautinėse varžybose. Tuo tarpu rinktinės lyderiui K.Navickui – tai tik vienas turnyras iš daugelio.

„Pagrindinis mūsų tikslas – suorganizuoti turnyrą. Per metus K.Navickas dalyvauja daugiau nei 20 reitinginių turnyrų, tad dėti viltis į šį vieną turnyrą būtų netikslinga. Todėl ir pats rinktinės treneris Juozas Špelveris ypatingų tikslų sportininkams nekelia“.

Įėjimas – nemokamas

Iš pradžių planuota turnyrą rengti rugsėjo mėnesį, tačiau planus pakoregavo Lietuvoje tuo metu vyksiantis Europos krepšinio čempionatas.

 „Yonex Lithuanian Open 2011“ vyks Kauno sporto halėje, todėl tikimasi didelio žiūrovų palaikymo, juolab kad įėjimas nieko nekainuos. „Mokslo metai pasibaigę, tad tikimės didelio jaunimo dėmesio“, – kalbėjo M.Šlaustas.

Paskutinį kartą reitinginis badmintono turnyras Lietuvoje vyko 2005 metais, tačiau, pasak organizatorių, šiųmetis turnyras savo mastais gerokai lenks bet kokias iki šiol Lietuvoje vykdytas badmintono varžybas.

„Turime karčios patirties su 2005 m. Tauragėje vykusiu turnyru, kai iškilo bėdų ir su transportu, ir su viešbučiais. Kai kurių žaidėjų atmintyje tas turnyras galėjo įstrigti toli gražu ne iš gerosios pusės, todėl dabar dedame dideles pastangas, kad viskas būtų kuo geriau“, – kalbėjo M.Šlaustas.

Su priziniu fondu

Iš pradžių planuota į tarptautinių varžybų kalendorių grįžti su žemiausios kategorijos reitinginiu turnyru, neturinčiu prizinio fondo. Tačiau „Yonex Lithuanian Open 2011“ bus dviejų žvaigždučių turnyras, kurio prizų fondą sudarys 5 tūkst. JAV dolerių.

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) atskiro finansavimo turnyrui neskyrė. Neskaitant savivaldybės pagalbos organizuojant transportą, šios varžybos organizuojamos privačių rėmėjų dėka.

„Stengiamės savo jėgomis suorganizuoti turnyrą. Norime padaryti kuo kokybiškiau, kad būtų puikus įdirbis ateityje organizuoti dar didesnius turnyrus“, – teigė M.Šlaustas.

Turnyro metu Lietuvoje lankysis Europos badmintono („Badminton Europe“) vadovybė, kuri Kaune surengs posėdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas