Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 08

Didžiausiame JAV sporto renginyje „Super Bowl“ – rekordinis gyvos legendos triumfas

Didžiausias JAV sporto renginys NFL „Super Bowl“ naktį iš sekmadienio į pirmadienį padovanojo kvapą gniaužiantį spektaklį ir dar vieną amerikietiško futbolo superžvaigždės Tomo Brady triumfą. 43-ejų veterano vedamas „Tampa Bay Buccaneers“ nepaliko vilčių čempionų titulą gynusiems „Kansas City Chiefs“ – 31:9.
Tomas Brady
Tomas Brady / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

T.Brady prieš šį sezoną sudrebino NFL pamatus, kai paliko savo ilgametį trenerį Billą Belichicką ir „New England Patriots“, kuriam atstovavo net dvidešimt sezonų bei prisijungė prie „Tampa Bay Buccaneers“.

Jau pirmąjį sezoną su naujuoju lyderiu Floridos komanda po 12 metų pertraukos sugrįžo į atkrintamąsias ir tai padarė su trenksmu. 11 mačų iš šešiolikos reguliariajame sezone laimėję „piratai“ kelyje į „Super Bowl“ turėjo laimėti tris atkrintamųjų mačus išvykose, tačiau sėkmingai įveikė „Washington FC“, „New Orleans Saints“ ir „Green Bay Packers“ klubus bei žengė į išsvajotąjį finalą, kuris iš anksto buvo suplanuotas Tampoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robas Gronkowski ir Tomas Brady
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robas Gronkowski ir Tomas Brady

Taigi pirmą kartą „Super Bowl“ istorijoje viena iš komandų žaidė namų aikštėje.

Dėl COVID-19 šį kartą į renginį buvo parduoti tik 25 tūkst. bilietų, nors įprastai Tampos Raymond James stadionas talpina iki 74 tūkst. žiūrovų.

VIDEO: Rungtynių santrauka

T.Brady tai buvo istorinis dešimtasis „Super Bowl“ ir septyniuose iš jų veteranas triumfavo (2002, 2003, 2005, 2015, 2017, 2018, 2020). Pagal čempionų žiedų skaičių jis yra lygos rekordininkas ir jau dviem lenkia Charlesą Haley, kuris nugalėtoju tapo penkis kartus.

7 „Super Bowl“ titulai yra daugiau nei bet kuri NFL franšizė turi savo kambaryje. „New England Patriots“ ir „Pittsburgh Steelers“ yra laimėję po šešis trofėjus.

Penktą kartą T.Brady išrinktas finalo MVP.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady
„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady

„Kansas City Chiefs“ komanda gynė prieš metus iškovotą titulą ir į „Super Bowl“ atvyko būdama favorite.

Reguliariajame sezone Kanzas Sičio ekipa laimėjo 14 akistatų ir pagal šį rodiklį pirmavo visoje NFL.

Komandos lyderis Patrickas Mahomesas yra laikomas ryškiausia šių dienų lygos žvaigžde ir T.Brady įpėdiniu, tačiau sekmadienį 25-erių įžaidėjas liko visiškame legendos šešėlyje.

Pergalės atveju, P.Mahomesas galėjo tapti pirmuoju įžaidėju, laimėjusiu du iš eilės „Super Bowl“, nuo 2003 ir 2004 metų, kai tai pavyko padaryti tam pačiam T.Brady.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady ir Patrickas Mahomesas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady ir Patrickas Mahomesas

1974 metais įkurta „Buccaneers“ NFL čempione tapo tik antrą kartą istorijoje. Pirmąjį „Super Bowl“ trofėjų Tampos komanda buvo iškovojusi 2002-aisiais.

Kanzas Sičio komanda „Super Bowl“ triumfavo irgi du sykius – pernai ir 1969-aisiais.

Nors abi komandos kelią į finalą prasiskynė pirmiausia dėl genialaus puolimo, mačo pradžioje taškus rinkti sunkiai sekėsi abiem ekipoms. „Chiefs“ savo sąskaitą atidarė realizacijos smūgiu (3:0), tačiau Bruce'o Arianso auklėtiniai į tai atsakė Robo Gronkowskio įžeminimu (touchdown).

Galingo stoto futbolininkas su T.Brady ir „Patriots“ buvo laimėjęs tris trofėjus ir būtent veteranas prieš šį sezoną įkalbėjo metus niekur nežaidusį Robą sugrįžti į NFL bei prisijungti prie „Buccaneers“.

Kol P.Mahomesas sunkiai tvardė jaudulį, R.Brady ir R.Gronkowskio tandemas antrajame kėlinyje suorganizavo antrąjį įžeminimą ir „Bucaneers“ tvirtai perėmė iniciatyvą – 14:3.

Prieš pat pertrauką T.Brady ir Antonio Brownas surengė ir trečią sėkmingą kombinaciją bei pasiuntė favoritus į gilų nokdauną – 21:6.

Didžiosios pertraukos metu įspūdingą pasirodymą šiemet surengė „The Weeknd“.

VIDEO: „The Weeknd“ pasirodymas

Priešnuodžių prieš pakiliai žaidusius šeimininkus Andy Reido vyrai nerado ir po pertraukos. Trečiojo kėlinio viduryje Leonardas Fournette'as dar sykį įnešė kamuolį į „Chiefs“ įskaitinę zoną ir titulą gynusių „indėnų“ padėtis tapo nepavydėtina (28:9).

Sukurti stebuklo „Chiefs“ nepavyko. Maža to, viskas baigėsi su šūsniu antirekordų – pirmą kartą šį sezoną P.Mahomeso komanda neatliko nė vieno įžeminimo bei pirmą kartą nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

Šis pralaimėjimas yra skaudžiausias P.Mahomeso karjeroje – jis dar niekada iki šiol nebuvo pralaimėjęs dviženkliu skirtumu. Pirmą kartą NFL karjeroje jo komanda neatliko ir nė vieno touchdowno.

Kitais metais „Super Bowl“ vyks Inglvudo „SoFi“ stadione, Kalifornijoje, kur savo namų rungtynes žaidžia Los Andželo komandos „Rams“ ir „Chargers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas