Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 19

Dovydas Neverauskas bandys įtvirtinti Lietuvos vardą beisbolo pasaulio elite

Lietuvos beisbolo talentas Dovydas Neverauskas šeštadienį išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, stipriausios pasaulio beisbolo lygos MLB klubo Pitsburgo „Pirates“ pavasario treniruočių stovyklą. Joje jis bandys įrodyti, kad yra vertas užimti metiko poziciją elitiniame lygyje.
Dovydas Neverauskas ir Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas
Dovydas Neverauskas ir Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas / 15min nuotr.

„Planavau į JAV vykti likus savaitei iki stovyklos pradžios, bet Pitsburgo klubas primygtinai prašė mane atvykti jau dvidešimtą dieną. Jie perspėjo, kad prasideda pagrindinių klubo žaidėjų stovykla ir manęs ten reikės“, – rimtus klubo vadovų ketinimus patvirtino D.Neverauskas.

„Sutikau važiuoti be jokių klausimų“, – šypsodamasis pridūrė Lietuvos sporto talentas, teigdamas, kad svarbiausia dabar, jog neskaudėtų ranka ir užtektų jėgų.

Kankino Donato Motiejūnos problemos

Pasak beisbolininko, per praėjusius metus jis pagerino savo šoninį metimą, metimo techniką. Ši stovykla Floridos valstijoje, Bradentone, jam gali tapti galimybe žengti į aukščiausio lygio beisbolą, kuriame vyrauja arši konkurencija ir milžiniški pinigai.

Tiesa, šiuos planus galėjo sujaukti net kelios patirtos traumos, nugaros skausmai.

„Trauma buvo pristabdžiusi progresą. Prieš ją buvau pradėjęs įgauti tikrai greitą ir stiprų metimą, bet viskas susijaukė“, – pasakojo D.Neverauskas, pridurdamas, kad ji persekiojo panašios nugaros problemos kaip ir krepšininką Donatą Motiejūną.

„JAV medikai neturi laiko skirti tiek dėmesio kiekvienam beisbolininkui. Prieš treniruočių stovyklas pereiname bendrus patikrinimus, tačiau darbui su konkrečiais žaidėjais trūksta žmonių“, – sakė jis.

Lietuvos beisbolo rinktinės trenerio Virmido Neverausko teigimu, traumų praėjusiais metais kankintas jo sūnus po lietuvio kineziterapeuto Lino Valentukevičiaus priežiūros ne tik sugebėjo įgauti puikią fizinę formą, bet ir pagerino savo metimą.

 

Tikisi prasimušti į elitą

23 metų D.Neverauskui ši treniruočių stovykla ypač svarbi, mat tai paskutiniai metai jo sudarytame kontrakte. „Tikiuosi, kad Pitsburgas pateiks pasiūlymą. Jei ne, tada tai galės daryti kitos komandos, agentas galės tartis dėl naujo kontrakto“, – kalbėjo beisbolininkas.

Jo teigimu, šioje stovykloje nėra svarbu sudaryti kontraktą su pagrindine komanda, bet rasti vietą aukštesnėse lygose žaidžiančios dukterinėse komandose, kurios per žingsnį priartintų svajonę pamatyti pirmąjį lietuvį stipriausioje pasaulio beisbolo lygoje.

milb.com nuotrauka/Dovydas Neverauskas
milb.com nuotrauka/Dovydas Neverauskas
 

„Treniruočių stovykloje laukia ta pati pavasario rutina, bet daugiau detalių, kokį vaidmenį tau suteiks komanda, nėra viešinama“, – teigė jis. V.Neverauskas pridūrė, kad net už konkrečios informacijos apie treniruočių eigą paskelbimas socialiniuose tinkluose gali užtraukti atsakomybę.

„Klubo atstovai stebi tave ne tik kaip žaidėją, bet ir kaip asmenybę. Kaip tu elgiesi už aikštelės ribų“, – pabrėžė Dovydas.

Lietuvos beisbolo žvaigždės agentas yra ir NBA aukštaūgio Anthony Daviso atstovas. Ta pati agentūra atstovauja ir kitas krepšinio žvaigždes – Russellą Westbrooką ir Derricką Rose'ą.

Konkurencija žymiai didesnė nei krepšinyje

Stovykloje Floridoje su lietuviu konkuruos šimtai kitų žaidėjų iš žemesnių lygų, kurie taikys patekti į kelias elitines vietas. „Štai jums esminis skirtumas nuo krepšinio: NBA plėtojimosi lygoje yra viena komanda, o beisbolo kiekvienas klubas turi tokių net po aštuonias, o ten dešimtys žaidėjų“, – pabrėžė V.Neverauskas.

Europiečiai į MLB patenka itin retai, tad D.Neverausko pavyzdys būtų ne tik puikus Lietuvos, bet ir Europos beisbolo pasiekimas. Su MLB komanda kontraktą sudaręs žaidėjas gali tikėtis mažiausiai 0,5 milijonų dolerių algos.

 

Paklaustas, ką ketina veikti, jei visgi nepavyks prasimušti į elitinę pasaulio beisbolo lygą D.Neverauskas teigė, kad Europoje galėtų žaisti bet kuriame klube, o atlygis būtų didesnis nei dabar, žaidžiant dukterinėse lygose. „Bet kol kas svajonė gyva“, – pabrėžė jis.

Lietuvos beisbolo padėtis nedžiugina

Lietuvos beisbolo žvaigždė neatmeta galimybės padėti ir Lietuvos beisbolo rinktinei, tačiau pridūrė, kad tai priklausys nuo karjeros aplinkybių ir požiūrio į beisbolą Lietuvoje.

„Noras visada yra, bet nesinori atvažiuoti ir žaisti tokiomis aplinkybėmis, kai visi tik galvos, kad aš čia vienas užmėtysiu varžovus. Man reiktų atvykti sezono viduryje, sužaisti ir vėl vykti atgal į Ameriką. Tai nėra taip lengva, susijaukia ritmas“, – pabrėžė jis.

„Teko rudenį grįžus į Lietuvą sužaisti keletą varžybų, bet įspūdis nekoks. Kai Vilniuje tik tokia aikštelė, tai sunku ir kažką pridurti“, – sunkią Lietuvos beisbolo padėtį nusakė D.Neverauskas.

„Galbūt jei pavyks prasimušti man, atsiras dar keli žaidėjai JAV, tai ir politikai atkreips dėmesį, kad yra toks sportas ir jam reikia sudaryti sąlygas bent jau gyvuoti“, – kalbėjo į MLB duris besibeldžiantis lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas