Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 19

Dviračių aksesuarų pasaulyje: kas yra „privaloma turėti“?

Labiau pažengę dviračių mėgėjai puikiai žino, jog važiavimo patirtį sustiprina tinkami dviračių aksesuarai. Bet, natūraliai kyla klausimas: kuriuos iš jų reikėtų įsigyti pirmiausia? Pasirinkimas šiomis dienomis – kaip niekada platus. Prekyboje dviratininkams siūlomi dviračių stovai, dviračio spidometras, dviračių spynos, dviračių krepšiai ir kiti įvairūs aksesuarai.
Dviračių stovai
Dviračių stovai / „Velonova“ nuotr.

Konsultuojamės su Velonova.lt specialistais kokie aksesuarai yra reikalingiausi ir kuriuos verta įsigyti pirmiausia.

Dviračių stovai – patogiam dviračio laikymui

Dviračių stovai padeda laikyti jūsų dviratį stabiliai ir saugiai, tiek namuose, tiek gatvėje. Tai būtinas aksesuaras, norint patogiai laikyti savo dviratį ilgesnį ar trumpesnį laiką. Egzistuoja daugybė dviračių stovų rūšių, o kiekviena rūšis naudojama skirtingiems tikslams. Susipažinkime:

Sieniniai laikikliai – praktiškas pasirinkimas turint ribotą plotą dviračiui laikyti. Su sieniniu laikikliu galėsite patogiai laikyti dviratį netgi savo bute.

„Velonova“ nuotr./Dviračių stovai – patogiam dviračio laikymui
„Velonova“ nuotr./Dviračių stovai – patogiam dviračio laikymui

Pastatomi dviračių stovai leidžia saugiai laikyti dviratį tiek viduje, tiek lauke, jei turite tokią galimybę. Tai universali konstrukcija, leidžianti lengvai perkelti dviratį iš vienos laikymo vietos į kitą, kadangi jai nebūtinas papildomas montavimas prie grindų ar kitų objektų.

Remonto stovai yra skirti dviračių entuziastams ir profesionalams, norintiems patiems pasiremontuoti dviratį. Remonto stovai yra greitai ir patogiai surenkami ir išrenkami, tad neužima daug vietos.

Atraminės kojelės montuojamos prie dviračio ir yra puikus pasirinkimas trumpiems stabtelėjimams kelionių dviračiu metu.

Padėti išsirinkti tinkamą dviračių stovą gali VELONOVA konsultantai, o elektroninėje parduotuvėje rasite kokybiškus, patikimiausių gamintojų dviračių stovus.

Dviračio spidometrai ir kompiuteriai

Elektronika palengvina mūsų buitį ir dviračių sportas čia irgi ne išimtis. Dviračio spidometrai ir kompiuteriai padeda patogiai sekti svarbius parametrus, tokius kaip nuvažiuotas atstumas, greitis, širdies ritmas ir kt.

„Velonova“ nuotr./Dviračio kompiuteriai
„Velonova“ nuotr./Dviračio kompiuteriai

Dviračio spidometras padeda stebėti nuvažiuotą atstumą bei greitį, kas yra itin aktualu siekiant tikslų. Jis leidžia koncentruotis į važiavimą ir gerą savijautą, kol elektronika pasirūpina viskuo kitu. Jums telieka džiaugtis savo progresu ir dalintis tuo su kitais.

Dviračio kompiuteriai – tai išmanieji įrenginiai su integruota GPS sistema. Jie turi beveik viską, ką turi jūsų išmanusis telefonas, tačiau yra patvaresnis ir specialiai pritaikytas kelionėms dviračiu. Išmanųjį telefoną palikite saugiai namie – naviguokite ir bendraukite išmaniuoju kompiuteriu.

„Velonova“ nuotr./Dviračio kompiuteriai
„Velonova“ nuotr./Dviračio kompiuteriai

Dviračių spynos – akcentas saugumui

Aukšto apsaugos lygio dviračių spynos apsaugos jūsų turtą nuo netikėtų vagysčių. Šiuo metu, kai didelei daliai žmonių dviratis atstoja ne tik pramogą, bet ir kasdieninę transporto priemonę, tokie nemalonūs netikėtumai kaip vagystė gali brangiai kainuoti. Apsaugokite save ir savo turtą įsigiję patikimų prekės gamintojų dviračių spyną.

„Velonova“ nuotr./Dviračių spynos
„Velonova“ nuotr./Dviračių spynos

Abus – aukščiausios vokiškos kokybės dviračių spynos yra ilgaamžės ir patikimos. Abus nuolat atlieka tyrimus ir atnaujina savo produktus tam, kad jie atitiktų aukščiausius kokybės standartus.

Trelock – kitas vokiškas prekės ženklas, niekuo nenusileidžiantis funkcionalumu bei kokybe. Rinkitės iš įvairaus tipo spynų asortimento.

Voxom – daugiau nei 35 metų patirtį dviračių rinkoje turintis vokiečių prekės ženklas siūlo kokybę ir funkcionalumą už protingą kainą.

Seatylock – 2008 įkurta amerikiečių įmonė, iškėlusi naujus dviračių saugumo standartus. Išskirtinės Seatylock spynos sujungia saugumą, inovatyvumą ir stilių.

„Velonova“ nuotr./Dviračių spynos
„Velonova“ nuotr./Dviračių spynos

Dviračių krepšiai – patogumui ir funkcionalumui

Dviračių krepšiai skirti patogiai gabenti asmeninius daiktus ant dviračio. Rinkitės iš įvairaus tipo dviračių krepšių pagal savo poreikius: po balneliu, ant rėmo, ant vairo arba ant bagažinės.

„Velonova“ nuotr./Dviračių krepšiai
„Velonova“ nuotr./Dviračių krepšiai

Dviračių krepšiai, besitvirtinantys po balneliu, yra beveik nepastebimi. Kadangi jie tvirtinami dviračio centre, yra užtikrinamas tolygus svorio pasiskirstymas ir pusiausvyra.

Krepšeliai, besitvirtinantys ant rėmo, užtikrina komfortą važiavimo metu. Savo aptakia forma ir funkcionalumu, jie netrukdo matomumui bei judėjimui, yra beveik nepastebimi.

Krepšeliai ant vairo dažniausiai montuojami vairo priekyje, todėl gali būti didesni. Jie praverčia ilgesnėms kelionėms, kadangi į jį telpa tiek asmeniniai daiktai, tiek užkandžiai.

„Velonova“ nuotr./Dviračių krepšiai
„Velonova“ nuotr./Dviračių krepšiai

Krepšiai ant bagažinės – tai didžiausios talpos krepšiai, montuojami prie dviračio. Juos rekomenduojama rinktis ilgesnėms kelionėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas