Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos kariškių čempionate KASP kariai tiesiog sėmė medalius

Liepos 8 – 11 dienomis Miunchene vyko Atviras Europos kariškių funkcinio sporto čempionatas, kuriame dalyvavo kariai iš 7 NATO valstybių. Lietuvą atstovavę Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai iškovojo du medalius. Pirmąją vietą ir aukso medalius iškovojo vyr.eil. Kornelija Dūdaitė ir eil. Piort Riabych, tuo tarpu trečioji vieta ir bronzos medaliai atiteko ltn.Roberto Stankaus ir eil. Olgos Rybinos duetui.
Europos kariškių funkcinio sporto čempionatas
Europos kariškių funkcinio sporto čempionatas / Ievos Želvytės nuotr.

„Lietuvos kariuomenėje mes nuolatos mokomės dirbti kaip komanda, niekur neiname po vieną – vienas lauke ne karys, taigi ir čia – atėjome kaip komanda. Mes ir nugalėjome kaip komanda. Norėjome laimėti. Į varžybas atėjome būti geriausiais. Jei būtume turėję kitokį nusiteikimą, tai kam tuomet iš viso vykti,“ - po varžybų sakė vyr. eil. Kornelija Dūdaitė. Eil. Piort Riabych pritarė kolegei: „komandoje daug kas priklauso nuo Tavęs, bet labai daug ir nuo partnerio. Mes su Kornelija pažįstami jau seniai, žinome vienas kito stipriąsias ir silpnąsias vietas, o svarbiausia – turime gerą psichologinę sinergiją. Suprantame vienas kitą – kur reikia paspausti ir kiek galima spausti”.

Vokietijoje vykusiame tarptautiniame čempionate kariai tris dienas intensyviai varžėsi jėgos, ištvermės, technikos bei jėgos ištvermės reikalaujančiose rungtyse. Varžybose kariai turėjo galimybę varžytis tiek individualiose, tiek komandinėse įskaitose. Visos Lietuvą atstovaujančios komandos pasirinko komandinę diviziją ir varžėsi poromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito