Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 10

Europos moterų oro balionų čempionate lietuvė iškovojo sidabrą, o Lietuva – pirmą vietą

Sidabro medalis ir pirma vieta Lietuvos rinktinei – tokį kraitį iš Lenkijoje vykusio Europos moterų karšto oro balionų čempionato parsiveža mūsų šalies atstovės. Aukščiausią vietą iš jų užėmė Agnė Simonavičiūtė, į pirmą dešimtuką pateko dar dvi sportininkės.
Europos moterų  karšto oro balionų čempionato prizininkės - Agnė  Simonavičiūtė (iš kairės), Beata Choma ir Elisabeth Kindermann
Europos moterų karšto oro balionų čempionato prizininkės - Agnė Simonavičiūtė (iš kairės), Beata Choma ir Elisabeth Kindermann / Balonowy Puchar Leszna. Facebook nuotr.
Temos: 1 Oro balionas

14 026 taškus iš 18 000 galimų surinkusi A.Simonavičiūtė vos 101 tašku nusileido čempione tapusiai lenkei Beatai Chomai (14 127 taškai). Beje, ji visą laiką pirmavo ir tik po paskutinio skrydžio smuktelėjo laipteliu žemyn.

A.Simonavičiūtė yra viena tituluočiausių Lietuvos oreivių moterų sportininkių. 2014-aisiais Lenkijoje vykusiame pirmajame pasaulio moterų oro balionų čempionate ji buvo trečia, pernai Birštone surengtame antrajame čempionate – penkta. Prieš dvejus metus Europos moterų čempionate pilotė užėmė taip pat penktą, o Europos čempionate – 22-ą vietą, nusileidusi tik varžovams vyrams. Pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionate prieš trejus metus ji buvo 14-ta. Į čempionatą ji atvyko kone tiesiai iš Vietnamo, kur nuo pavasario skraidino tenykščius gyventojus ir turistus.

Trečią vietą užėmė austrė Elisabeth Kindermann (12 177 taškai), ketvirtą – britė Lindsay Muir (11 942 taškai), kuri daugelio laikoma bene geriausia pasaulyje pilote ir vienintelė iš moterų oreivių pasaulio čempionate yra patekusi į pirmąjį dešimtuką.

Toliau rikiuojasi dar dvi lietuvės – Daiva Rakauskaitė (11 617 taškai) ir Miglė Vaitulevičiūtė (11 169 taškai). Įdomi detalė – prieš dvejus metus Nyderlanduose vykusiame Europos čempionate D. Rakauskaitė iškovojo sidabrą, o A. Simonavičiūtė tuomet liko penkta, tad šiemet jos tarytum apsikeitė vietomis. Čempione prieš dvejus metus tapusi lenkė Ewa Prawicka-Linke šiemet užėmė tik 11 vietą.

Laipteliu žemiau atsidūrė Renata Narbutė (10 330 taškų), o 23-ią vietą užėmė Ieva Šuopytė (7 365 taškai). Lietuvių surinktų taškų pakako, kad mūsų šalies rinktinė bendroje įskaitoje užimtų pirmą vietą, aplenkdama Lenkiją ir Didžiąją Britaniją, kurios į pirmenybes atsiuntė atitinkamai keturias ir dvi pilotes.

Iš viso 4-ajame Europos karšto oro balionų čempionate, kuris šiemet vyko Lenkijos vakaruose esančiame Lešno mieste, dalyvavo 28 pilotės iš septynių šalių. Lietuvos rinktinė, sudaryta iš penkių oreivių, buvo didžiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas