Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galingai startavusi V.Senkutė kuklinosi: „Vykdžiau trenerio nurodymus“

„Turėjau trenerio duotų techninių užduočių. Jas ir stengiausi įvykdyti“, – po įspūdingo pasirodymo Paryžiaus olimpinių žaidynių starte kuklinosi Viktorija Senkutė.

„Pavyko visai neblogai. Džiaugiuosi“, – čia pat papildė 28-erių irkluotoja, prieš kelerius metus išbandžiusi save ir dviračių sporte (2021-aisiais netgi tapusi Lietuvos vicečempione), bet sėdusi atgal į vienvietę valtį.

„Ar trenerio užduotis buvo pabėgti nuo visų varžovių per 20 metrų?“ – su šypsena paklausė žurnalistai Paryžiuje.

„Ne, turėjau koncentruotis į save, į savo judesius, nežiūrėti į laiką, į greitį. Tiesiog stengtis atlikti viską, kaip galima tiksliau. Viską padarius teisingai, atsiranda ir greitis“, – atsakė irkluotoja, atrankos varžybose pademonstravusi patį greičiausią rezultatą, įskaitant ir kitus plaukimus.

„Tikrai panaudojau gana nemažai jėgų, – tęsė V.Senkutė. – Pirmas startas visada yra pats sunkiausias. Ilgą laiką neplaukiau tokio ilgio atkarpos. Tiesiog labai džiaugiuosi, kad olimpiada pagaliau prasidėjo.“

„Į kitas varžoves nežiūrėjau. Stengiausi koncentruotis į save. Kaip baigėsi, taip baigėsi“, – savo rezultato nesureikšmino V.Senkutė, kurios kitas startas – ketvirtfinalis – dabar laukia antradienį.

„Kanalas ir sąlygos čia labai primena Trakus. Vėjas keičiasi distancijos viduryje... Pradžioje gali irkluoti pavėjui, gale – jau ir prieš vėją. Tikrai primena Trakus. Dėl to džiugu“, – tęsė trakiškė.

Paryžių toliau prausiantis lietus nuo rytojaus turėtų baigtis, o sąlygos sportininkams – ir irkluotojams – pasikeisti kardinaliai. Išlindusi saulė termometrų stulpelius žada kilstelti aukščiau nei 30 laipsnių.

„Nežiūrėjau prognozių. Kokios sąlygos bus, tokios bus. Man tinka“, – plačiai nusišypsojo olimpinių žaidynių debiutantė, geriausią karjeros pasiekimą kol kas užfiksavusi pernai, kai planetos pirmenybėse Belgrade toje pačioje rungtyje finišavo šešta.

Antradienis V.Senkutei bus ypatingas. Ji ne tik pati irkluos olimpiados ketvirtfinalyje, bet ir palaikys keturvietėje baidarėje startuosiantį savo širdies draugą Simoną Maldonį.

Visą Lietuvos sportininkų tvarkaraštį Paryžiuje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas