Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30

Gedimino Griniaus Naujųjų sutikimas – bėgant 100 mylių

Kaip Naujuosius metus sutinka geriausi pasaulio treilo bėgikai? Žinoma, bėgdami. Lietuvis Gediminas Grinius gruodžio 31 dieną išbėgs į paskutines savo metų varžybas Honkonge, kurios baigsis jau 2017-aisiais.
Gediminas Grinius
Gediminas Grinius / Christophe Angot nuotr.

„Ultra Trail Tai Mo Shan“ – taip vadinasi 100 mylių (162,3 km) treilo bėgimo varžybos Honkonge, kuriomis geriausias pasaulio bėgikas užbaigs 2016-uosius.

Varžybų startas gruodžio 31-ąją bus duotas 8 valandą ryto vietos laiku (Lietuvoje – 2 val. nakties į šeštadienį), o įveikti tokį atstumą geriausiems paprastai reikia beveik paros. Bendras laiko limitas – 42 valandos.

„Įdomus faktas, kad 2016 metais mano sezonas prasidėjo ir pasibaigs Hongkonge. UTMT varžybų trasa labai panaši į „Gran Raid Reunion“ (GRR) varžybas, todėl jas galima drąsiai vadinti seserinėmis.

Kadangi varžybos buvo tarsi Kalėdų senelio dovana arba „premija“ prie „Trail Running Factory“ treniruočių stovyklos, tai ir pasiruošimas joms buvo atitinkamas. Bet viliuosi, kad dar liko užtektinai parako po įtempto sezono, todėl tikrai tikiuosi pakovoti dėl medalių“, – 15min apie startą pasakojo G.Grinius.

Praėjusiais metais pirmąsias dvi vietas varžybose užėmė prancūzai Antoine'as Guillonas (22 val. 29 min.) ir Christophe'as Le Saux (23 val. 10 min.).

Tai Mo Shan yra aukščiausia Honkongo kalva – 957 metrai. Į šį tašką įbėgs ir varžybų dalyviai. Užbėgti į 500 metrų aukštį virš jūros lygio šiose varžybose jiems reikės šešis kartus, o bendras vertikalus pakilimas sieks 9032 metrus.

Aplink šią kalvą plyti net 14,4 hektaro ploto nacionalinis parkas, kuriame galite išvysti didžiausią Honkongo krioklį, jo aukštis – 35 metrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas