Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 07 16

Gindamas savo šalį žuvo vienas geriausių Ukrainos fechtuotojų

Denysas Boreyko, vienas geriausių Ukrainos fechtuotojų, šalies čempionas, žuvo gindamas savo šalį nuo agresorės Rusijos.
Denysas Boreyko
Denysas Boreyko / Twitter nuotr.

34-erių sportininkas žuvo dar liepos 3 dieną ir buvo palaidotas liepos 13-ąją, pranešė Ukrainos fechtavimo federacija. Žinute pasidalijo ir Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko.

D.Boreyko buvo iškovojęs Europos ir pasaulio čempiono titulus jaunimo kategorijoje. Gimtinėje, Dniepre, jis įkūrė fechtavimo klubą „Liberte“.

Nuo pirmųjų Rusijos invazijos dienų D.Boreyko padėjo Ukrainos kariuomenei ir Dniepro teritorinei gynybai, o 2022 m. kovą savanoriškai įstojo į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

D.Boreyko mirtis tik padidins įtampą fechtavimosi sporte, kuriame Rusijos dalyvavimo klausimas yra itin opus.

Tarptautinė fechtavimo federacija kovą priėmė sprendimą, kad Rusijos ir Baltarusijos fechtuotojai gali grįžti į varžybas kaip neutralūs asmenys, kas daugelyje šalių sukėlė didelį pasipiktinimą.

Praėjusią savaitę buvo patvirtinta, kad Ukrainos fechtuotojai boikotuos pasaulio čempionatą, liepos 22-25 dienomis vyksiantį Milane.

Paskutiniais duomenimis, kuriuos balandį pateikė Ukrainos sporto ministras ir Nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas Vadymas Gutzeitas, per karą žuvo daugiau nei 260 Ukrainos sportininkų ir buvo sunaikinta daugiau nei 360 sporto objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius