Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 31

Charakterį parodę Lietuvos golbolininkai nukovė belgus ir žengė į pusfinalį

Sunkiai Tokijo paralalimpines žaidynes pradėjusi Lietuvos golbolo rinktinė charakterį pradėjo demonstruoti tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Antradienį vykusiame žaidynių ketvirtfinalyje Valdo Gecevičiaus treniruojama komanda 7:4 pranoko belgus ir žengė į pusfinalį.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Dainiaus Ožalo/LPAK nuotr.

Pusfinalyje lietuviai susitiks su Brazilija, kuri kitame ketvirtfinalyje pranoko turkus. Lemiama akistata dėl vietos finale vyks ketvirtadienį.

Belgai sėkmingiau pradėjo akistatą ir pelnė pirmą įvartį, tačiau netrukus padarė klaidą ir į jų vartus buvo skirtas baudos metimas. Jį sėkmingai realizavo Nerijus Montvydas – 1:1.

Tuomet iniciatyvos ėmėsi Lietuvos rinktinės lyderis Genrikas Pavliukianecas. Jis dviem puikiais metimais išvedė lietuvius į priekį – 3:1.

45-erių veteranas toliau tęsė puikų pasirodymą, o N.Montvydas pridėjo ir šeštą įvartį. Po pirmo kėlinio lietuviai tvirtai pirmavo – 6:2.

Antrojo kėlinio pradžioje G.Pavliukianecas pakeitė kitas veteranas Marius Zibolis ir labai greitai turėjo puikią progą pelnyti pirmą savo įvartį, bet nerealizavo baudinio.

Nepaisant to, lietuviai ir toliau puikiai gynėsi, o baigiantis kėliniui Justas Pažarauskas puikiu metimu dar padidino persvarą – 7:2. Belgams dar pavyko įmesti du kartus, bet pergalės mūsiškiai neatidavė.

Priminsime, kad Lietuvos golbolo rinktinė gina prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovotą olimpinių čempionų titulą.

Visgi šis olimpinis turnyras mūsiškiams prasidėjo sunkiai: 2:11 pralaimėta brazilams, dramatiškos lygiosios 7:7 su Alžyru ir 2:10 pralaimėjimas Japonijai.

Paskutiniame grupės mače mūsiškiai 13:3 sutriuškino Rio de Žaneiro paralimpinę vicečempionę JAV rinktinę ir pateko į ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant