Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 20

Griūna planai – trys klubai atsitraukė, gavę naujus koronaviruso smūgius

Šiaurės Amerikos sporto sirgalių viltys išvysti sugrįžtantį profesionalų sportą trupa – penktadienį dvi MLB komandos ir viena NHL ekipa uždarė savo treniruočių bazes Floridoje, kai žaidėjams buvo užfiksuotas koronavirusas.
Vaizdas Floridos paplūdimyje.
Vaizdas Floridos paplūdimyje. Floridoje atsirito nauja pandemijos banga. / „Scanpix“ nuotr.

„Philadelphia Phillies“ nutraukė pratybas Floridoje, kuomet penki žaidėjai ir 3 kiti komandos nariai gavo atsakymus po koronaviruso testo. Beisbolo klube įsisuko pandemija.

„Visi pastatai, kuriuose treniravomės, uždaromi žaidėjams, treneriams ir darbuotojams. Jie liks uždaryti, kol medicinos pareigūnai bus ramūs, jog virusas kontroliuojamas, o mūsų pastatai – dezinfekuoti“, - sakė Filadelfijos komandos atstovas Johnas Middletonas.

„Toronto Blue Jays“ taip pat uždarė treniruočių centrą kitoje Floridos valstijos vietoje, nes nustatė, jog „žaidėjo simptomai sutampa su viruso.“

„The Blue“ laikysis tokiems atvejams numatyto protokolo scenarijaus, sukurti MLB (beisbolo lygos) ir klubo medikų komandos“, - sakė Toronto komandos atstovas.

Ledo ritulio klubas „Tampa Bay Lightning“ uždarė savo areną, kai buvo patvirtinta, jog trys žaidėjai ir keli štabo nariai užsikrėtė koronavirusu.

„Tie žaidėjai buvo izoliuoti pagal protokolus, jų simptomai rodo nedidelio laipsnio karščiavimą, - rašė NHL komandos vadovas Julienas BriseBoisas. - Išsiaiškinome tuos, kurie su tais asmenimis kontaktavo.“

Floridoje turėtų atgimti ir NBA čempionato kovos po penkių savaičių, bet pastaruoju metu šioje valstijoje virusas plinta su nauja jėga.

„Scanpix“ nuotr./Vaizdas Floridos paplūdimyje.
„Scanpix“ nuotr./Vaizdas Floridos paplūdimyje.

Šią savaitę užfiksuota daugiau nei 2600 naujų atvejų per vieną parą (24 val.), o tai yra antras rodiklis skaičiuojant nuo pandemijos pradžios kovo mėnesį.

Nauja banga gali sugriauti profesionalių lygų planus.

NHL vylėsi atnaujinti 24 komandų atkrintamąsias varžybas vasarą ir taip pabaigti ledo ritulio sezoną, o MLB aršios derybos su žaidėjais yra užstrigusios besiginčijant kada ir kaip pradėti 2020 metų beisbolo sezoną, kuriam ruošėsi ir Dovydas Neverauskas, atstovaujantis „Pittsburgh Pirates“ ekipai.

NBA, kur rungtyniauja Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, o taip pat ir JAV futbolo lyga, šį mėnesį paskelbė apie planus atnaujinti čempionatus Floridos valstijoje, „Walt Disney World“ komplekse.

Moterų krepšinio lyga – WNBA šią savaitę irgi pranešė, jog 2020 metų sezoną kitą mėnesį surengs Bradentone, irgi Floridoje.

„Scanpix“ nuotr./Vaizdas Floridos paplūdimyje.
„Scanpix“ nuotr./Vaizdas Floridos paplūdimyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas