Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 27

Griuvęs lietuvis atsidūrė intensyvios terapijos skyriuje: „Buvau praradęs sąmonę“

Lietuvos dviračių plento grupinių lenktynių čempionas Ignatas Konovalovas šeštadienį startavo 108-osiose prestižinėse daugiadienėse lenktynėse „Tour de France“, tačiau dar tą pačią dieną varžybos jam baigėsi – skaudžiai griuvęs Lietuvos sportininkas buvo išgabentas į ligoninę. Praėjus parai, lietuvis kreipėsi į nerimauti ėmusius savo sirgalius.
Ignatui Konovalovui „Tour de France“ lenktynės baigėsi ligoninėje
Ignatui Konovalovui „Tour de France“ lenktynės baigėsi ligoninėje / Ignato Konovalovo „Instagram“ paskyros ir Scanpix nuotr.

Patyręs 35-erių dviratininkas pirmojo etapo pabaigoje, iki finišo likus 7,7 km, neišvengė griuvimo po to, kai prieš pat jį pargriuvo kiti du sportininkai.

Siekdamas išvengti susidūrimo I.Konovalovas staigiai stabdė, vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų.

Negana to, ant gulinčio lietuvio dar užvirto keli varžovai, o į griūtį iš viso pateko kelios dešimtys dviratininkų.

Kaip savo instagramo paskyroje atskleidė pats I.Konovalovas, po griuvimo jis net buvo praradęs sąmonę, o naktį praleido intensyvios terapijos palatoje.

„Labas rytas, ačiū visiems, kas rašėt, klausėt, kaip aš laikausi, kas stebėjot, kas sekat, – į gerbėjus kreipėsi dviratininkas. – „Tour de France“ pasibaigė vos prasidėjęs, bet toks jau mūsų sportas. Taip jau yra. Reikia su tuo susitaikyti, ką padarysi.

Naktį praleidau ligoninėje, intensyvios terapijos palatoje. Niekas nelūžę, viskas šiaip gerai, bet dėl pilnesnių tyrimų nori mane dar palaikyti, kadangi buvau praradęs sąmonę, tai dvi paras dar laikys čia. Dar dėl vidinių organų yra šiokių tokių klausimų, bet šiaip viskas gerai.

Ačiū visiems dar kartą.“

I.Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse startavo trečią kartą. Jis šiose varžybose dalyvavo ir 2010 bei 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas