Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą sugrįžusi LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė įvertino olimpiečių pasirodymus

Pirmadienio vėlų vakarą su paskutiniais mūsų šalies olimpiečiais, tarp kurių buvo ir sidabrą iškovojusi breiko žvaigždė Dominika Banevič, sugrįžo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Oro uoste legendinė šaulė apibendrino sportininkų startus ir tikino, jog yra patenkinta mūsiškių rezultatais.

Galima priminti, kad kartu su D.Banevič sidabro medalį į Lietuvą parvežė ir disko metikas Mykolas Alekna, su bronzos apdovanojimais grįžo irkluotoja Viktorija Senkutė ir 3x3 krepšinio rinktinė – Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis.

Lietuvai Paryžiaus žaidynėse atstovavo 51 sportininkas. Septyni jų kopė ant garbės pakylos, o dar 14 iškovojo vietas pirmuose aštuonetuose, į kurios patekę sportininkai taip pat laikomi olimpiniais prizininkais ir gauna tai patvirtinančius diplomus, o gimtinėje – ir valstybės premijas.

„Pagaliau visi sugrįžome ir esame laimingi. Jei kas ir turi kažkokių nuoskaudų bei sako, kad galėjo būti geriau, tai reikia suprasti, kad olimpinės žaidynės yra toks renginys, kur susitinka tik geriausi pasaulyje. Tai, kad mūsų sportininkai laimėjo tuos keturis medalius, yra labai geras rezultatas. Džiaugiamės už kiekvieną iš jų. Galbūt ir daugiau sportininkų nusipelnė tokio dėmesio, bet reikia pripažinti, kad Nicka tikrai buvo ta sensacija, kuri pakerėjo milijonus, nes pusė pasaulio žiūrėjo olimpines žaidynes. Aš mačiau jau vienuolika olimpinių žaidynių ir šios buvo pačios nuostabiausios. Tiek žiūrovų, tiek pasigėrėjimo ir geranoriškumo aš buvau nemačiusi. Viskas buvo labai šaunu ir netikėkit melagienom, kurios yra skleidžiamos – viskas buvo labai gerai“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

Pradžiuginusių ar labiausiai nuvylusių sportininkų pavardžių LTOK vadovė vardinti nenorėjo.

„Visi padarė tai, ką galėjo, tad kol kas kalbame tik pozityviai. Ateis laikas, darysime analizę, tada su visais pasidalinsime rezultatais ir pasakysime, ką reiktų daryti, kad Los Andžele būtume dar geresni“, – kalbėjo šaulė.

Trečios olimpinės žaidynės, kai lietuviai grįžta be aukso medalio, bet LTOK prezidentė to pernelyg nesureikšmino.

„Tai yra nesąžininga interpretacija, nes olimpinėse žaidynėse susirenka tik patys geriausi, kurie įprastai net turi geresnį visokios rūšies aptarnavimą. Sakyti, kad kažkam kažkiek kažkur pritrūko – nėra teisinga. Visada laimėjus sidabrą atrodo, kad trūko labai nedaug, bet tas „nedaug“ gali būti apgaulingas. Svarbiausia, kad palaikytume mūsų sportininkus ir linkėčiau suprasti mūsų šiemetinį devizą, kad didžiausia vertybė, kurią mums dovanoja sportas, yra vienybė. Turbūt niekas nevienija taip tautos, kaip mūsų sportininkų startai“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?