Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Individualus pasirodymas – baigtas: D.Rapšys nepateko į olimpinį pusfinalį

Be poilsio: dar pirmadienio vakarą į 200 m laisvuoju stiliumi Paryžiaus olimpinių žaidynių plaukimo finalą stojęs Danas Rapšys jau antradienio rytą varžėsi 100 m laisvuoju stiliumi atrankoje.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Deja, plaukikas iš Lietuvos į pusfinalį nepateko. 30-metis aštuntajame plaukime finišavo septintoje vietoje ir distanciją įveikė per 48,53 sek.

Į pusfinalį patenka 16-a geriausius laikus užfiksavusių sportininkų. Po savo plaukimo D.Rapšys bendroje įskaitoje rikiavosi aštuntas, po devintojo – tryliktas. Galiausiai paskutiniame plaukime jį aplenkė septyni sportininkai ir jis liko 20-oje vietoje.

Bet tai dar nebuvo paskutinis D.Rapšio pasirodymas šiose olimpinėse žaidynėse. Antradienį jis plauks 4x200 m laisvuoju stiliumi estafetėje kartu su Tomu Navikoniu, Tomu Lukminu, ir Andriumi Šidlausku.

Pirmadienio vakarą 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale D.Rapšys iškovojo 5 vietą ir liko per 0,67 sek. nuo medalio.

Finale D.Rapšys atplaukė per 1 min. 45,46 sek.

D.Rapšio 5 vieta – geriausias pasiekimas olimpinių žaidynių istorijoje tarp lietuvių vyrų. 29-erių plaukikas pagerino Vytauto Janušaičio rezultatą 2004 m. Atėnų olimpiadoje, kuomet buvo užimta 7-oji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas