Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įnirtingame paguodos plaukime D.Karalienė ir D.Rimkutė baigė kovą dėl medalių

Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė baigė pasirodymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Lietuvaičių įgulai nepasisekė paguodos plaukimas – finišavusios ketvirtos liko už pusfinalio borto.
Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė / Vytauto Dranginio nuotr.

Porinių dviviečių paguodos plaukime dėl trijų kelialapių į pusfinalį lietuvės varžėsi su Nyderlandų, Norvegijos ir Italijos įgulomis.

Olandės nuo pat pradžių turėjo kiek didesnį pranašumą, tačiau dėl antrosios vietos virė visiškai lygi kova. Trys įgulos judėjo kone identiškai, ir viskas sprendėsi paskutiniuose metruose.

Vis dėlto lietuvės ėmė atsilikinėti. Iš pradžių italės šoko į priekį, bet fantastiškai spurtavo ir norvegės, pakilutios į antrąją poziciją.

D.Karalienė ir D.Rimkutė kapituliavo ir baigė pasirodymą Paryžiuje, galutinėje rikiuotėje užimdamos paskutinę, 13-ą, vietą.

Paguodos plaukime 2000 m distanciją lietuvės įveikė per 7 min. ir 15.00 sek. Nugalėjusios olandės Lisa Scheenaard ir Martine Veldhuis finišavo per 7:08.42, norvegės Thea Helseth ir Kavlie Inger Seim – 7:10.39, italės Clara Guerra ir Stefania Gobbi – 7:10.41.

Primename, kad atrankos plaukime lietuvės pralaimėjo visoms trims varžovių įguloms ir buvo nublokštos į paguodos varžybas.

D.Karalienei tai ketvirtoji olimpiada – 2016 metais Rio de Žaneire kartu su Milda Valčiukaite pelnė bronzą. D.Rimkutei tai olimpinis debiutas.

Jų įgula buvo viena pagrindinių Lietuvos vilčių iškovoti medalius. Į Paryžių D.Karalienė ir D.Rimkutė atvyko kaip pasaulio ir Europos vicečempionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas