Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 25

Intriguojančiame „Super Bowl“ susidūrime T.Brady bandys nukarūnuoti čempionus

Po dviejų savaičių Tampos mieste Floridoje įvyks svarbiausias JAV metų sporto renginys – „Super Bowl“ rungtynės. Jose dėl Nacionalinės amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) trofėjaus grumsis „Tampa Bay Buccaneers“ ir „Kansas City Chiefs“ komandos.
Tomas Brady
Tomas Brady / „Scanpix“ nuotr.

Šios dvi ekipos praėjusią naktį triumfavo konferencijų finaluose.

„Buccaneers“ link NFL sezono kulminacijos atvedė ne kas kitas, o ryškiausia NFL asmenybė Tomas Brady.

Šešiskart „Super Bowl“ čempionas praėjusio tarpsezonio metu sensacingai perėjo iš „New England Patriots“ į Tampos klubą ir jau pirmuoju bandymu laimėjo Nacionalinės futbolo konferencijos (NFC) titulą.

Finale T.Brady vedami „Buccaneers“ 31:26 palaužė favorite laikytą „Green Bay Packers“ komandą su Aaronu Rodgersu priešakyje.

43-ejų T.Brady „Super Bowl“ mače žais jau dešimtą kartą karjeroje. Pirmąsyk dėl NFL trofėjaus jis kovojo lygiai prieš 20 metų, 2001-aisiaisis, o titulus iškovojo 2001, 2003, 2004, 2015, 2017 ir 2019 metais.

Joks kitas įžaidėjo pozicijoje (angl. quarterback) rungtyniaujantis futbolininkas nėra rungtyniavęs daugiau nei penkiuose „Super Bowl“ mačuose, jau nekalbant apie šešias pergales.

„Buccaneers“ po dviejų savaičių vyksiančiame „Super Bowl“ mače taps pirmąja, žaisiančia dėl trofėjaus savajame stadione – peštynes dėl NFL trofėjaus ketvirtą kartą istorijoje vyks Tampoje.

Jose T.Brady kariauna sutiks titulą ginančius „Kansas City Chiefs“ futbolininkus.

Jie kovoje dėl vietos „Super Bowl“ mače 38:24 nugalėjo „Buffalo Bills“ klubą ir triumfavo Amerikos futbolo konferencijoje (AFC).

Į pergalę Kanzas Sičio komandą vedė dar praėjusią savaitę dėl smegenų sukrėtimo simptomų iš aikštės išvestas Patrickas Mahomesas.

AFC pusfinalio „Cleveland Browns“ nebaigęs 25-erių įžaidėjas pasirūpino, kad jo komanda atliktų net penkis įžeminimus (angl. touchdown).

„Scanpix“ nuotr./Patrickas Mahomesas
„Scanpix“ nuotr./Patrickas Mahomesas

P.Mahomesas puikiai žaidė nepaisant to, jog leidimą rungtyniauti iš NFL gavo tik penktadienį. Negana to, prieš svarbų mačą jį kamavo dar ir kojos piršto trauma.

„Chiefs“ „Super Bowl“ mače žais trečią kartą. Pirmus du sykius Kanzas Sičio komanda dėl trofėjaus varžėsi dar septintajame dešimtmetyje, kai pralaimėjo 1967-aisiais, bet nugalėjo 1970-aisiais, o į svarbiausią JAV sporto sceną P.Mahomesas juos grąžino pernai, kai „Chiefs“ 31:20 nugalėjo „San Francisco 49ers“ ir po 50 metų susigrąžino NFL trofėjų.

Jų varžovai „Buccaneers“ „Super Bowl“ rungtynėse žais antrą sykį. Vienintelį šansą 2003-aisiais Tampos klubas išnaudojo įveikdamas „Oakland Raiders“ ekipą.

„Super Bowl“ rungtynės Tampos „Raymond James“ stadione bus žaidžiamos naktį iš vasario 7-osios į vasario 8-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas