Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 27

IOC viršūnėlių algos šoktelėjo 50 proc. per olimpinį ciklą

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomosios valdžios algalapis per pastaruosius metus gerokai išsipūtė, rašo „Inside the Games“.
Olimpiniai žiedai
Olimpiniai žiedai / „Scanpix“ nuotr.

Pagal pateiktą 2022-ųjų finansinę ataskaitą, IOC viršūnėlėms buvo išmokėta 13,7 mln. JAV dolerių (apie 12,6 mln. eurų) algų ir premijų.

Palyginimui, prieš 4-erius metus, kuomet taip pat vyko žiemos olimpiada, ši išlaidų eilutė siekė 9,13 mln. dolerių (8,4 mln. eurų).

Taigi išlaidos šoktelėjo net 4,2 mln. eurų. Arba 50 procentų.

„Inside the Games“ taip pat skelbia, kad neseniai teiravosi skaičiaus žmonių, kurie dirba IOC vykdomojoje valdžioje. IOC pateiktas atsakymas buvo 24.

Padalinus minėtą sumą kiekvienam – būtų 525 tūkst. eurų per metus.

Tiesa, svarstoma, kad minėta išlaidų eilutė galėjo išaugti ir dėl kitų priežasčių – dėl JAV dolerio ir Šveicarijos franko kurso svyravimo, taip pat dėl pasikeitusių vadovų skaičiaus.

Vis dėlto „Inside the Games“ prabrėžia, kad išaugusi IOC viršūnėlių pajamų eilutė neturėtų likti nepastebėta, ypač didėjant įtampai dėl kitų olimpinių sričių, kuriose finansiniai skaičiai mažėja.

Pavyzdžiui, neseniai skelbta, kad dividendai, išmokėti tarptautinėms federacijoms už paskutines vasaros olimpines žaidynes, buvo mažesni netgi už 2010 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas