Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 13

Irklenčių pasaulio čempionate debiutavęs lietuvis – geriausiųjų dešimtuke

Šį savaitgalį Vengrijoje, Balatono ežere, vykusiame Pasaulio irklenčių čempionate (ICF SUP World Championship 2021) pirmą kartą irklavo ir sportininkai iš Lietuvos – mūsų šalies čempionas Tomas Varnas, Rimvydas Racius, Laimonas Staniulionis ir Andrius Kulvinskas.
Čempionato akimirka
Lietuviai pasaulio irklenčių čempionate dalyvavo pirmą kartą. / Justės Varnienės nuotr.

Pasaulio čempionate dalyvavo 480 dalyvių iš 50-ties šalių. Sportininkai varžėsi keturiose kategorijose: sprinto, techninio irklavimo, ilgos distancijos ir pripučiamų irklenčių keturiose amžiaus grupėse (jaunių, vyresnių kaip 40, vyresnių kaip 50 metų amžiaus ir atviroje be amžiaus apribojimų), rašoma pranešime spaudai.

Geriausiai iš lietuvių šiame čempionate pasirodė Tomas V

arnas –200 m sprinto rungtyje užėmė net 9 vietą, o techninėje 1000 m nuotolio rungtyje – 15 vietą. Rimvydas Racius ilgojoje 18 km nuotolio rungtyje užėmė 35 vietą, o Andrius Kulvinskas – 41 vietą. Pripučiamų irklenčių grupėje Andrius Kulvinskas buvo 53-čias.

„Lietuviai šiose varžybose pasirodė garbingai ir sudarė rimtą konkurenciją kitų šalių atstovams. Balatone oro sąlygos buvo permainingos – nuo didelio bangavimo iki visiško štilio. Žinoma, buvo jaudulio, o kartais ir baisu, bet patirtis įspūdinga. Reikės ir toliau treniruotis – tikimės sudalyvauti ir kitų metų pasaulio irklenčių čempionate, kuris vyks Gdynėje, Lenkijoje“, – teigė T.Varnas.

Pasak jo, šis lietuvių dalyvavimas yra itin svarbus Lietuvos vandens sportui – pirmą kartą tokio masto pasaulinėse irklenčių varžybose suskambo Lietuvos vardas.

„Tai svarbu ir irklenčių sporto mūsų šalyje vystymui, kuris po truputį įgauna pagreitį. Kuo daugiau lietuvių sužinos, kad irklentės gali būti skirtos ne tik poilsiui, bet ir profesionaliam sportui, tuo ši įdomi ir akiai patraukli sporto šaka taps populiaresnė Lietuvoje ir galėsime čia išvysti didesnių ir įdomesnių vandens sporto renginių, tokių, kaip, pavyzdžiui, kaimyninėje Latvijoje“, – pridūrė T.Varnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant