Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Irkluotojas Ž.Gališanskis pelnė bronzą pasaulio paplūdimio sprinto čempionate

Sekmadienį Genujos mieste Italijoje finišavo pasaulio paplūdimio sprinto čempionatas, kuriame Lietuvai antrąjį medalį iškovojo Žygimantas Gališanskis. Tokį pasiekimą 32-ejų metų sportininkas užfiksavo vienviečių valčių klasėje (CM1x).
Žygimantas Gališankis
Žygimantas Gališankis / lif.lt nuotr.

Penktadienį vykusioje atrankoje (angliškai – „timetrials“) Žygis užfiksavo penktą rezultatą (2:42,48 min.) ir tiesiausiu keliu pateko į TOP-16 etapą, o sekmadienį vyko lemiamos akistatos. Iš pradžių buvo įveiktas varžovas iš Latvijos, ketvirtfinalyje nugalėtas urugvajietis, pusfinalyje pralaimėta vėliau čempionu tapusiam amerikiečiui Christopheriui Bakui, o B finale pranoktas vokietis Franzas Werneris.

„Tai buvo jau trečiasis mano bandymas pasaulio čempionatų kovose dėl bronzos ir pirmąkart ją laimėjau. Anksčiau abukart likau ketvirtas, todėl šįkart man svarbiausia buvo vėl neužbaigti čempionato ketvirtam“, – apie pralaužtus ledus po finišo kalbėjo Ž.Gališanskis, kuriam šiemet tai jau antrasis medalis. Vasaros pradžioje vykusiose Europos pirmenybėse jis taip pat iškovojo bronzą.

Tuo metu Raminta Morkūnaitė moterų vienviečių valčių klasėje (CW1x) pateko tarp 8 geriausių irkluotojų pasaulyje. 22-ejų sportininkė į TOP-16 etapą pateko atrankoje užfiksavusi vienuoliktą laiką (3:07,60 min.). Pirmajame atkrintamųjų etape buvo įveikta ukrainietė, o ketvirtfinalyje pralaimėta būsimai vicečempionei britei Clare Jamison.

Primename, kad šeštadienį Martyna Kazlauskaitė ir Dominykas Jančionis tapo mišrių dviviečių (CMix2x) pasaulio čempionais.

Ši irklavimo rungtis debiutuos 2028 metų Los Andželo olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas