Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš trijų sporto vyrų antrajame rinkimų ture sėkmė šypsojosi vienam

Dar trys žinomi sporto žmonės galėjo patekti į Seimą po antrojo rinkimų turo vienmandatinėse apygardose, bet sekmadienį vakare švęsti galėjo tik vienas jų.
Jevgenijus Šuklinas pateko į Seimą, o Žydrūnas Savickas ir Antanas Sireika – ne.
Jevgenijus Šuklinas pateko į Seimą, o Žydrūnas Savickas ir Antanas Sireika – ne.

Jevgenijus Šuklinas nusiyrė į Seimą po atkaklios kovos.

Liberalų Sąjūdžiui atstovaujantis buvęs kanojininkas antrajame rinkimų į parlamentą ture Nalšios šiaurinėje apygardoje pelnė 51,67 proc. balsų ir įveikė „valstietį“ Gintautą Kindurį (48,33 proc.).

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jevgenijus Šuklinas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jevgenijus Šuklinas

38-erių J.Šuklinas taip pat yra siekęs Visagino mero posto, o praėjusiais metais trumpai jame spėjo ir pasėdėti, kuomet buvo paskirtas laikinuoju Visagino vadovu, kai apskundus rinkimų rezultatas jie buvo rengiami pakartotinai ir mero kėdė keliems mėnesiams liko tuščia.

Buvęs triskart kanojų sprinto Europos čempionas ir trijų pasaulio čempionatų bronzos medalių laimėtojas dar labiau išgarsėjo Londono olimpinėse žaidynėse 2012 metais, kai laimėjo sidabrą 200 m kanoja, bet jis neteko medalio praėjus septyneriems metams, kai per pakartotinius tyrimus jo 2012-aisiais duotame mėginyje buvo rasta draudžiamų preparatų.

J.Šuklinas Seime prisidės prie kitų dviejų tituluotų Liberalų Sąjūdžio sporto asmenybių.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jevgenijus Šuklinas, Viktorija Čmilytė-Nielsen
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jevgenijus Šuklinas, Viktorija Čmilytė-Nielsen

Partijos lyderė Viktorija Čmilytė, buvusi Europos šachmatų čempionė, užtikrintai laimėjo vienmandatės apygardos rinkimus Vilniuje pirmajame ture, o dukart olimpinis disko metimų čempionas Virgilijus Alekna į Seimą ramiai pateko dėl aukštos pozicijos liberalų sąraše pagal daugiamandatę apygardą.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Virgilijus Alekna
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Virgilijus Alekna

Prieš dvi savaites jau rašėme, kad debiutui Seime rengiasi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, pakilusi reitinge ir užtikrintai patekusi į parlamentą su Socialdemokratų partija. Šiuolaikinės penkiakovės varžybose olimpinius aukso ir sidabro medalius iškovojusi atletė interviu 15min patvirtino, kad dabar jau tikrai baigs sportinę karjerą ir neatmetė galimybės pakeisti V.Alekną jaunimo ir sporto reikalų komisijos vadovo poste.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Seime galėjo būti ir daugiau sporto asmenybių, bet vienų šansai sudegė prieš dvi savaites, o kitų – praėjusį sekmadienį.

Nesėkmė vakar nutiko legendinį krepšinio trenerį Antaną Sireiką.

Buvęs Lietuvos rinktinės, Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ strategas surinko 42,31 proc. balsų antrajame ture Saulės apygardoje Šiauliuose ir nusileido Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovui Domui Griškevičiui (57,69 proc.).

Ramūno Vilkelio nuotr./Antanas Sireika ir Vydas Gedvilas
Ramūno Vilkelio nuotr./Antanas Sireika ir Vydas Gedvilas

Įdomu, kad pirmajame ture A.Sireika buvo surinkęs kiek daugiau balsų (19,9 proc.) už D.Griškevičių (17,25 proc.), bet antrasis turas 68 metų krepšinio specialistui neatnešė pergalės. 2003 metų Europos krepšinio čempionas liks darbuotis Šiaulių savivaldybės taryboje.

Prieš tai politikoje pasirodęs su „Socialdemokratais“ ir nepartiniu sąrašu „Dirbame miestui“, dabar A.Sireika bandė laimę su „Valstiečių ir žaliųjų“ sąjunga.

„Valstiečiai“ į Seimą prasmuko galiausiai 0,2 proc. viršiję jiems reikalingą 7 proc. kartelę, pakilusią dėl koalicijos su Ignu Vėgėle, bet daugiamandatėje užsitikrino tik šešis mandatus.

A.Sireika po reitingavimo pakilo iš 32-os vietos į 21-ą, tad šansų patekti į Seimą su sąrašu nepuoselėjo.

Užtat vilčių su Valstiečių sąjunga patekti į Seimą turėjo Žydrūnas Savickas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žydrūnas Savickas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žydrūnas Savickas

Buvęs prestižinių galiūnų turnyrų laimėtojas, pastaraisiais metais daugiau triukšmo kėlęs kaip aršus kovotojas prieš skiepus, prieš dvi savaites Danės apygardoje Klaipėdoje liko tik penktas, surinkęs 11,8 proc. balsų.

49 metų buvęs stipruolis iš Biržų turėjo galimybių įšokti į Seimą su „valstiečių“ partija, kai daugiamandatėje apygardoje po reitingavimo prieš dvi savaites palypėjo iš dešimtosios starto pozicijos į aštuntą.

Pirmajame ture 6 mandatus iškovoję „Valstiečiai“ antrajame pridėjo porą, bet abu aukščiau už Ž.Savicką besirikiavę politikai Valius Ąžuolas ir Dainius Gaižauskas pralaimėjo savo apygardose sekmadienį.

Tad buvusio stipriausio pasaulio žmogaus Seime nepamatysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai