Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 15

Iš varžybų Kaliningrade jaunieji laipiotojai ir vėl grįžo su medaliais

Gegužės 13 d. penki jauni, tačiau jau nemažai pasiekę sportininkai iš Kauno „Miegančių dramblių“ klubo, kuriam vadovauja treneris Giedrius Bunevičius, į Kaliningradą vyko nusiteikę kovoti tik dėl prizinių vietų atvirajame Kaliningrado srities laipiojimo čempionate ir pirmenybėse. Ir tai jiems pavyko.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Medalis Alpinizmas

Klubo vadovas džiaugiasi šia susiklosčiusia gražia tradicija – važinėti į varžybas vieni pas kitus. Taip jaunuoliai pasisemia daug patirties, jaučia didesnę konkurenciją. Garbingą antrąją vietą I amžiaus grupėje (2004 m. ir jaunesni) iškovojo Meritas Babilas, aplenkęs net 13 mažiausiųjų sportininkų. Iš septynių varžybinių trasų jis įveikė keturias iki finišo ir dvi iki „bonuso“ (trasos vidurio taškas, už kurį taip pat skiriami taškai).

Kova dėl antrosios ir trečiosios vietos buvo labai intensyvi iki paskutinės minutės. M.Babilas sugebėjo įveikti dvi trasas su mažiau bandymų, ir nustūmė varžovą į trečiąją vietą. Pirmosios vietos laimėtojas iš Kaliningrado įveikė net šešias parengtas trasas, o paskutiniąją – iki bonuso ir sau lygių varžovų šiose varžybose neturėjo.

Vienos pajėgiausių Kauno sportininkių iš „Miegančių dramblių“ klubo Gertrūda Kaniauskaitė, Ūla Koroliova ir Ugnė Leščiukaitytė III amžiaus grupėje (1999-2001 m.) taip pat puikiai pasirodė užimdamos, atitinkamai, antrąją, trečiąją ir ketvirtąją vietas. Merginos varžėsi devyniose trasose tarp 7 dalyvių.

Atkakliausia kova vyko tarp savų – Ūlos ir Ugnės dėl prizinės trečiosios vietos. Vienu „topu“ ir dviem „bonusais“ nusileidusi Ugnė liko ketvirtoji. Nuo Ū.Koroliovos per du „topus“ ir vieną „bonusą“ atsiplėšė G. Kaniauskaitė, vydamasi varžovę iš Kaliningrado, tačiau pirmos vietos neiškovojo.

Toliau Lietuvos sportininkų planuose – intensyvus pasiruošimas artimiausioms tarptautinėms varžyboms Latvijoje, „Ventspils Open 2012“ gegužės 26-27 dienomis.

Apie „boulderingą“

Laipiojimo dirbtinėmis uolomis („boulderingo“) varžybos vyksta ant specialių, neaukštų – maždaug 4,5 metrų aukščio – sienų. Laipiojama be virvių, ant grindų patiesiant specialius čiužinius. Ši sporto šaka yra labai sudėtinga, sportininkui stengiantis kuo efektyviau, keliais judesiais įveikti trumpą trasą. Įvykdyti užduotį atletai gali keliais bandymais, kurių kiekvienas registruojamas. Surinkti taškai skaičiuojami pagal bendrą pasiektų finišų (vadinamų „topais“) ir bandymų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento