Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 17

Karūnuoti geriausi metų sportininkai: viršūnėje – D.Rapšys ir L.Asadauskaitė

Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose antradienio vakarą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamuose „LTeam“ apdovanojimuose paskelbti metų geriausieji. Geriausių 2019 metų sportininkų statulėles atsiėmė plaukikas Danas Rapšys ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Danas Rapšys
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Danas Rapšys / „Scanpix“ nuotr.

Apdovanojimų eigą kviečiame sekti su 15min.

D.Rapšys lenktynėse dėl metų sportininko titulo aplenkė irkluotoją Mindaugą Griškonį ir gimnastą Robertą Tvorogalą.

Statulėlę plaukikui įteikė jo paties trenerė I.Paipelienė, o fone trankiai skambėjo daina, su kuria plaukikas žengia į baseiną prieš svarbiausius metų startus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

„Labai noriu padėkoti visiems, teko labai daug dirbti, kad čia stovėčiau. Noriu padėkoti savo šeimai, merginai, federacijai, trenerei, kuri ir taip jau gavo savo apdovanojimą. Mes laimim medalius, laimim premijas, gaunam aplodismentus, bet yra tam tikri žmonės, kurie prie visko prisideda, dirba nuo ryto iki vakaro, kad tu laimėtum, bet tų žmonių niekas nežino.

Jiems niekas neduoda medalių, jiems niekas nemoka premijų“, – tarė D.Rapšys ir pakvietė ant scenos savo masažuotoją Liną Katelytę ir kineziterapeutą Andrių Bogdelį.

Metų sportininke L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė tapo aplenkusi dviratininkę Simoną Krupeckaitę ir buriuotoją Viktoriją Andrulytę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

„Šie metai nebuvo lengvi, reikėjo sugrįžti po traumos ir įrodyti, kad galiu iškovoti dar ne vieną medalį“, – atsiėmusi prizą kalbėjo po Achilo sausgyslės operacijos atsigavusi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Geriausiu 2019-ųjų treneriu tapo Andrejus Zadneprovskis, treniruojantis žmoną L.Asadauskaitę-Zadneprovskienę, šiemet spindėjusią ir Europos, ir pasaulio scenoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrejus Zadneprovskis ir Laura Asadauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrejus Zadneprovskis ir Laura Asadauskaitė

A.Zadneprovskis aplenkė Dmitrijų Leopoldą (S.Krupeckaitės ir M.Marozaitės treneris) ir Jevgenijų Izmodenovą (Roberto Tvorogalo treneris).

Metų trenere paskelbta Daną Rapšį pergalėms ruošianti Ina Paipelienė, kuri, panašu, be didesnio vargo aplenkė Livetos Jasiūnaitės ir Airinės Palšytės treneres Teresą Nekrošaitę ir Tatjaną Krasauskienę.

Metų proveržiu išrinkta Justė Jocytė, kuri, dar būdama 13 metų, atvedė Lietuvos U16 krepšinio rinktinę ant sidabrinės Europos čempionato pakylos, o vėliau debiutavo ir suaugusiųjų rinktinėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Justė Jocytė

Apdovanojimą už 14-metę, kuri jau išvyko tobulėti į Vilerbano ASVEL komandą, atsiėmė tėvai, o pati J.Jocytė pasiuntė linkėjimus virtualiu būdu. Kalboje krepšininkė skatino jaunas mergaites siekti tikslų ir svajonių.

Metų vyrų komanda tapo vyrų 3x3 krepšinio rinktinė, kuri Europos čempionate užėmė trečiąją vietą. Krepšininkai už nugaros paliko plaukimo 4×100 m kombinuotos estafetės atstovus ir irkluotojų Sauliaus Ritter bei Dovydo Nemeravičiaus duetą.

nuotr. musukrepsinis.lt/Lietuvos 3x3 komanda
nuotr. musukrepsinis.lt/Lietuvos 3x3 komanda

Metų moterų komandai skirtą apdovanojimą atsiėmė dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė, nors visuomenės balsavime aiškiomis favoritėmis buvo merginų U-16 krepšinio rinktinė, laimėjusi Europos čempionato sidabro medalius.

Vytauto Dranginio nuotr./Miglė Marozaitė ir Simona Krupeckaitė
Vytauto Dranginio nuotr./Miglė Marozaitė ir Simona Krupeckaitė

„Ačiū visiems, ačiū treneriui, šeimai, kuri visada palaiko. Ir, žinoma, ačiū Simonai, be kurios čia nebūčiau“, – sakė M.Marozaitė.

„Norėčiau padėkoti sportui už tai, kad esu čia, už tai, kad man dabar dreba kojos. Už visus pakilimus ir nuopuolius. Sportas – mano meilė ir mano gyvenimo tikslas“, – lyriškai ant scenos pasisakė S.Krupeckaitė.

Sportas – mano meilė ir mano gyvenimo tikslas

Už gyvenimo nuopelnus antradienio vakarą buvo apdovanota Lilija Vanagienė. 70-metė buvusi sportininkė yra 10 kartų Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionė, nusipelnusi Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ trenerė bei Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė.

Prestižiniuose geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimuose šiais metais iš viso bus įteiktos 8 statulėlės.

„Metų sportininko“, „Metų sportininkės“, „Metų trenerio“, „Metų trenerės“, „Metų vyrų komandos“, „Metų moterų komandos“ ir „Metų proveržio“ nominacijų rinkimuose visuomenės balsas sudarė 20 proc., o apdovanojimų tarybos sprendimas – 80 proc. galutinio rezultato.

Tiesa, jau po balsavimo pabaigos buvo anuliuota „Populiariausio metų sportininko“ nominacija, mat buvo pastebėtas galimas sukčiavimas balsuojant.

Visuomenės balsavimo rezultatai:

„Metų sportininkas“: Danas Rapšys (11004 balsai), Robertas Tvorogalas (1920 balsų), Mindaugas Griškonis (907 balsai)

„Metų sportininkė“: Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (6531 balsas), Simona Krupeckaitė (3042), Viktorija Andrulytė (2366 balsai)

„Metų treneris“: Andrejus Zadneprovskis (4853), Dmitrijus Leopoldas (3148), Jevgenijus Izmodenovas (2446)

„Metų trenerė“: Ina Paipelienė (8854), Tatjana Krasauskienė (894), Teresė Nekrošaitė (890)

„Metų vyrų komanda“: Lietuvos vyrų plaukimo 4×100 m kombinuotos estafetės komanda (6070), Saulius Ritter ir Dovydas Nemeravičius (2673), Lietuvos vyrų 3×3 krepšinio rinktinė (2171)

„Metų moterų komanda“: Lietuvos merginų iki 16 metų krepšinio rinktinė (6255), Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė (3463), Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (1932)

„Metų proveržis“: Justė Veronika Jocytė (7451), Diana Zagainova (2409), Edis Matusevičius (1778)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento