Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdinga: penkiakovininkas L.Luganavičius pagerino pasaulio kliūčių bėgimo rekordą

Šį savaitgalį Portugalijoje, Kaldas da Rainja mieste, baigėsi U17 pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionatas, tapęs istoriniu jauniesiems Lietuvos penkiakovininkams.
Lukas Luganavičius
Lukas Luganavičius / pentathlon.lt nuotr.

Mūsiškis Lukas Luganavičius pasiekė įspūdingą rezultatą, pagerindamas naujojo kliūčių ruožo pasaulio rekordą, rašo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija.

Jo laikas – 21,13 sekundės – yra net 3 sekundėmis geresnis už ankstesnį rekordą.

Verta pažymėti, kad kliūčių ruožas yra naujoji šiuolaikinės penkiakovės rungtis, po Paryžiaus olimpinių žaidynių galutinai pakeitusi jojimą.

pentathlon.lt nuotr./Lukas Luganavičius
pentathlon.lt nuotr./Lukas Luganavičius

Nors šis rekordas yra reikšmingas asmeninis pasiekimas, šįkart jo nepakako prizinei vietai iškovoti.

L.Luganavičius galutinėje įskaitoje užėmė 10 vietą.

Fechtavimo rungtyje jis pelnė 17 dūrių, vėliau laimėdamas dar 4 dūrius per papildomą raundą, tačiau konkurencija fechtavime šįkart buvo itin stipri. Nugalėtojas, neutralus atletas Akimas Gnedtčikas, surinko net 28 pergales, varžybas pradėdamas itin sėkmingai.

Nors L.Luganavičius bėgimo ir šaudymo rungtyje, kur jo laikas buvo 8 min. 35,51 sek., lenkė lyderį, to nepakako bendroje įskaitoje. Nepaisant to, jo pasirodymas rodo didelį sportinį potencialą ateityje.

Komandos draugas Liutauras Valeika pasirodė taip pat puikiai, užimdamas 5 vietą ir vos 8 taškais atsilikęs nuo prizinės vietos. Šis sezonas Liutaurui buvo ypač sėkmingas, atspindintis jo stiprų pasirengimą tarptautinei arenai.

pentathlon.lt nuotr./Varžybų akimirka
pentathlon.lt nuotr./Varžybų akimirka

Juras Sandanavičius taip pat pasiekė gerą rezultatą, užimdamas 33-iąją vietą tarp 74 dalyvių. Susumavus individualius rezultatus, Lietuvos komanda komandinėje įskaitoje užėmė 4-ąją vietą tarp 14 komandų.

Vyrų estafetėje Lukas Luganavičius ir Liutauras Valeika iškovojo bronzos medalius. Lietuvos komanda puikiai pasirodė kliūčių ruože, užimdama 2-ąją vietą, nusileisdama tik Turkijos atstovams Arda Meričiui ir Mahammetui Emirui Kurtulanui.

Lietuvos sportininkai plaukimo rungtyje buvo ketvirti (1:58,34), o bėgimo ir šaudymo rungtyje pademonstravo išskirtinį greitį (8:00,58).

pentathlon.lt nuotr./Varžybų akimirka
pentathlon.lt nuotr./Varžybų akimirka

„Lietuvos sportininkų pasiekimai šiame čempionate liudija puikų jaunosios kartos penkiakovininkų pasirengimą, užtikrinantį stiprią šalies poziciją tarptautinėje šiuolaikinės penkiakovės arenoje“, – džiaugiasi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija.

Kitos tarptautinės varžybos ir paskutinės šį sezoną – U19 pasaulio čempionatas, vyks Druskininkuose ir prasidės jau rugsėjo 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas