2022 03 23

Ištrūkus iš karo gniaužtų Ukrainoje – kontraktas Ispanijoje

Geriausias Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas septintuosius metus atstovavo Zaporižios „Motor“ klubui, bet prasidėjus karui Ukrainoje buvo priverstas grįžti į Lietuvą. Dabar 35 metų žaidėjas sukirto rankomis su Ispanijos klubu.
Aidenas Malašinskas
Aidenas Malašinskas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Kai Rusijos kariuomenė užpuolė Ukrainą, A.Malašinskas keliavo net keturias paras, apie šimtą valandų, kad sugrįžtų iš Ukrainos į Lietuvą.

Zaporižios „Motor“ gretose jis žaidė nuo 2015 metų, šventė ne vieną Ukrainos čempionų titulą ir pasiekė svarbių pergalių Čempionų lygoje.

15min jau rašė apie beprotišką A.Malašinsko kelionę namo savuoju „Honda Civic“, jam pasakojant apie šalia aidėjusius sprogimus, besileidžiančius priešų desantininkus ir neįtikėtiną chaosą pasienyje, prie kurio rankininkas padovanojo savo mašiną Ukrainos savanoriui.

„Dėl to streso bent dvi paras buvau nemiegojęs. Žinojau, kad turiu pailsėti, užmigti, bet niekaip negalėjau atsijungti, – pasakojo A.Malašinskas – Situacija Ukrainoje tikrai labai sudėtinga. Nežinau, kuo viskas baigsis, bet rusams tikrai bus labai sunku. Ukrainiečiai pasiruošę už save kovoti.“

Grįžęs į Lietuvą A.Malašinskas sužaidė dvejas rungtynes Lietuvos rinktinėje, bet jo 11 ir 5 įvarčiai nepadėjo Gintaro Savukyno treniruojamai komandai peržengti pasaulio čempionato atrankos barjero – lietuviai abusyk nusileido Izraeliui ir liko be 2023 metų planetos pirmenybių.

rankinis.lt nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui.
rankinis.lt nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui.

Po Lietuvos rinktinės rungtynių sekmadienį Alytuje A.Malašinskas iškeliavo į Ispaniją ir ten pasirašė sutartį su Leono „Abanca Ademar“.

Praėjusį dešimtmetį septynis kartus Ispanijos lygos medalius (3 sidabro, 4 – bronzos) iškovojęs klubas dabar tarp šešiolikos komandų rikiuojasi devintas, bet tikisi pakilti su stipriu legionieriumi.

A.Malašinskas jau yra rungtyniavęs Ispanijoje penkerius metus, per kuriuos atstovavo keturiems klubams, o dabar Leone sutiks trenerį Manolo Cadeną, jau treniravusį uteniškį šiam žaidžiant „Granollers“ gretose.

„Buvo lengva nuspręsti, nes tai gera vieta, o kartu mes galime pasiekti tuos tikslus, kurie mūsų laukia“, – kalbėjo A.Malašinskas per pristatymą Ispanijoje.

Jis paaiškino, kad „Ademar“ klubui pažadėjo padėti iki šio sezono pabaigos, nes jaučia įsipareigojimus ir Ukrainos komandai, kuri ateityje norėtų tęsti veiklą, bet dėl karo atsidūrė sudėtingoje padėtyje ir visiškoje nežinioje.

Leono klube A.Malašinskas turėtų debiutuoti penktadienį per Ispanijos Karaliaus taurės varžybų ketvirtfinalį.

Ispanijos lygoje lietuvis tikisi komandai palypėti laiptais rikiuotėje iki pozicijų, kurios atvertų vartus į Europos turnyrus kitą sezoną.

Nors šiuo metu „Ademar“ tėra devinta, bet iki penktosios vietos, kuri jau suteikia europinę galimybę, teskiria tik taškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas