Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 01

Izraelis ar Italija: su kuo Lietuvos krepšininkams savaitgalį bus sunkiau?

Netikėtas lietuvių pralaimėjimas gruzinams nė kiek nesumažino lietuvių šansų patekti į kitą Europos krepšinio čempionato varžybų etapą, o vėliau ir į ketvirtfinalį. Taip teigia lažybų tarpininkai, pagal statomas pinigų sumas pastebintys realius krepšinio sirgalių nuotaikų svyravimus.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak lažybų tarpininkų „Olybet“, lietuviams prognozuojamos pergalės visose likusiose grupės rungtynėse. Tad jeigu mūsiškiai jas iškovos, didelių sunkumų žengti toliau neturėtų iškilti.

Lietuva neprarado užimamos pozicijos ir prognozuojant Europos krepšinio čempionato nugalėtoją. Kol kas lietuviai su graikais dalinasi 4-5 vietas. Geriausiai vertinamos ispanų, prancūzų ir serbų galimybės.

Didžiausia pirmosios varžybų dienos staigmena lažybų tarpininkai vadina prancūzų pralaimėjimą Suomijai. Iš anksto buvo prognozuojama lengva prancūzų pergalė dviženkliu taškų skirtumu, tačiau suomiai pademonstravo kovingumą ir parklupdė vienus iš čempionato favoritų. Tiesa, grupinių varžybų etapas ilgas, spėjama, kad ir lietuviai, ir prancūzai sėkmingai keliaus toliau.

Intriguojanti M. Kuzminsko ir O. Casspi dvikova

Savaitgalį Lietuvos krepšininkų laukia nelengvos kovos. Šeštadienį mūsiškių jėgas tikrins grupinių varžybų šeimininkai – Izraelio krepšininkai, o sekmadienį teks suremti pečius su pajėgia Italijos rinktine. Pasak lažybų tarpininkų „Olybet“, lietuviai abiejose rungtynėse laikomi rungtynių favoritais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Prieš Izraelį mūsiškiams prognozuojama pergalė 6-7 taškų skirtumu. Lietuvių koeficientas labai panašus, koks buvo prieš rungtynes su Gruzija. Prognozuojamos ir itin įdomios mikrodvikovos, kurios gali nulemti rungtynių baigtį.

Lažybų tarpininkų teigimu, labiausiai intriguojanti kova bus tarp NBA žaidėjų – Mindaugo Kuzminsko ir Omri Casspi. Įdomu, kad pirmosios Europos čempionato grupės varžybose abu surinko po 18 taškų, abu buvo rezultatyviausi savo komandose ir abiejų rinktinės pralaimėjo. Izraelis pirmose rungtynėse net 48:69 nusileido Italijai.

Lietuvos ir Izraelio rungtynių nugalėtoją gali nulemti lyderių susirėmimas. Ar pavyks pirmus metus „New York Knicks“ žaidusiam M. Kuzminskui sustabdyti jau daug metų NBA rungtyniaujantį Izraelio rinktinės lyderį, kuris kitą sezoną vilkės NBA čempionų Golden State Warriors aprangą?

Prognozė: beprotiškai sunki kova su italais

Lažybų tarpininkų „Olybet“ vertinimu, sekmadienį lietuvių lauks sunkesnė kova nei šeštadienį. Italų galimybės vertinamos geriau nei Izraelio, ką jie ir įrodė penktadienį pirmose tarpusavio rungtynėse. Prognozuojama, kad lietuviai laimės 4 taškų skirtumu, tad laukia įnirtinga kova.

Vienas iš svarbiausių rungtynių klaustukų – ką sugalvos Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis gynybai prieš Marco Belinelli? Italų rinktinės lyderis pirmosiose rungtynėse surinko 18 taškų, pataikė net 6 tritaškius iš 8. Tiesioginiai M. Belinelli oponentai Martynas Gecevičius ir Artūras Milaknis nepasižymi gera gynyba, tad galbūt bus suteiktas šansas Mariui Grigoniui? O galbūt rungtynės taps M. Belinelli ir A. Milaknio šou nuo tritaškių linijos?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Žvelgiant į pirmųjų rungtynių statistiką, tiek Lietuva, tiek Italija žaidimą grindžia tritaškiais metimais. Pirmose čempionato rungtynėse abi ekipos atliko net po 27 metimus. Tik lietuviai pataikė 8, o italai net 13.

Kaip ir prieš daugelį komandų, lietuviai prieš italus turi ūgio ir jėgos po krepšiais pranašumą. Kova dėl atšokusių kamuolių gali būti tas esminis faktorius, nulemsiantis rungtynių baigtį. Verta pastebėti, kad pirmosiose grupės rungtynėse italai atkovojo 43, o lietuviai 38 kamuolius.

Europos krepšinio čempionato grupinės varžybos tęsis iki rugsėjo 7 dienos. Aukso medalių laimėtojai paaiškės rugsėjo 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas