Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 07 25

Karjerą baigiantis Kęstutis Navickas: „Džiaugiuosi, kokiu žmogumi pavyko tapti“

Geriausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas nusprendė padėti tašką savo karjeroje. „Darau tai ramia širdimi“, – sako olimpinėse žaidynėse, pasaulio bei Europos čempionatuose Lietuvai atstovavęs 33-ejų sportininkas.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Mark Phelan for Badminton Europe nuotr.

„Ilgai ruošiausi tai paskelbti viešai. Jaučiu, kad tam pribrendau. Aš baigiu karjerą ne dėl to, kad tai turiu padaryti, bet dėl to, kad manęs laukia labai įdomūs iššūkiai. Todėl tą žingsnį ir žengiu ramia širdimi. Aš labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo karjera“, – kalbėjo šiuo metu Samsune su Kurčiųjų olimpine badmintono rinktine viešintis K.Navickas.

K.Navickas priėmė Europos badmintono federacijos pasiūlymą dirbti treneriu Danijoje esančiame „Center of Exellence“ treniruočių centre.

„Tai badmintono šalis. Man tai didžiulis įvertinimas. Didžiausia sporto šakos organizacija mane kviečia į ambicingą projektą. Tiesa, lengva apsispręsti nebuvo. Vos prieš metus grįžau į Lietuvą. Buvau jos pasiilgęs“, – apie naują karjeros posūkį atsiliepė vyras.

Vilniuje sportininkas turi savo vardo badmintono akademiją, kuria bent kol kas turės rūpintis nuotoliniu būdu: „Padarėme didelį įdirbį ir man nelengva tai palikti. Tačiau viskas sekasi puikiai. O tokias galimybes, kurią gavau aš, reikia priimti. Tikiuosi, kad sugrįžęs po kelių metų turėsiu dar daugiau duoti Lietuvai.“

„Džiaugiuosi, kokiu sportininku ir žmogumi man pavyko tapti. Mano karjera buvo labai ilga ir emocinga“, – apie svarbų gyvenimo etapą kalbėjo badmintonininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Navickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Navickas

Karjera

K.Navickas dalyvavo 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse, kur bendroje įskaitoje užėmė 9-16 vietą.

2011 metų balandį pasauliniame vienetų reitinge jis buvo klasifikuojamas 38-ojoje vietoje – aukščiausiai karjeroje. Nuo 2011 metų spalio K.Navickas iškrito iš geriausių pasaulio badmintonininkų 50-uko ir daugiau taip aukštai užkopęs nebuvo.

Aukščiausia pasiekta vieta pasaulio čempionatuose – septyniolikta. Šių metų balandžio pabaigoje pasibaigusiame Europos čempionate jis užėmė 9-16 vietą.

2015 metais surengtose pirmosiose Europos žaidynėse K.Navickas pasidabino bronzos medaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas