Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 08 23

Kas devintas Europos karšto oro balionų čempionato dalyvis – lietuvis

Lietuviai turi didžiausias galimybes iškovoti medalius 20-ajame Europos karšto oro balionų čempionate – mūsų šalies rinktinė sudaro daugiau nei dešimtadalį varžybų dalyvių. Šią savaitę Prancūzijoje vykstančiose pirmenybėse dalyvauja net devyni lietuviai, tiesa, viena pilotė atstovauja Norvegijai.
Čempionate dalyvaujančių Lietuvos pilotų komandos
Čempionate dalyvaujančių Lietuvos pilotų komandos / Oreivių klubo „Lituanica“ nuotr.

Net tokios pajėgiais oreiviais garsėjančios šalys, kaip Vokietija, Austrija ir Šveicarija atsiuntė po septynis sportininkus (dabartinis čempionas Stefanas Zeberli yra kaip tik iš pastarosios). Rusijai atstovauja šeši sportininkai, o pirmenybių šeimininkei Prancūzijai – keturi.

Iš viso jubiliejiniame Europos oro balionų čempionate startuoja 82 oreiviai iš 24 valstybių – nuo Švedijos iki Turkijos, nuo Jungtinės Karalystės iki Ukrainos.

Mūsų šaliai varžybose atstovauja Tadas Gegevičius, Vytautas Junevičius, Vytas Kerdokas, Rimas Kostiuškevičius, Rokas Kostiuškevičius, Laurynas Komža, Martynas Lyčius ir Gintautas Mockaitis. Sąraše ir dar viena lietuviška pavardė – Silvijos Grikienytės-Klokk, bet ši oreivė (vienintelė moteris iš visų dalyvių lietuvių) skraido su Norvegijos vėliava.

Čempionate kol kas įvyko tik vienas skrydis, per kurį sportininkai antradienio vakarą atliko dvi užduotis. Vienoje R. ir R. Kostiuškevičiai pakliuvo į pirmą dešimtuką, kitoje – į pirmą dvidešimtuką. Trečiadienio rytą skrydį teko atšaukti dėl stipraus vėjo ir žemų debesų.

Martyno Patinsko nuotr. /Europos karšto oro balionų čempionatas
Martyno Patinsko nuotr. /Europos karšto oro balionų čempionatas

Lietuvos atstovai gali pagrįstai svajoti apie vietas ant nugalėtojų pakylos. Į žemyno čempionatą susirenka nacionalinių pirmenybių prizininkai, tarptautinių varžybų nugalėtojai ir kiti patyrę pilotai, bet įspūdingais titulais gali pasigirti ir lietuviai.

Štai Rimas Kostiuškevičius neseniai laimėjo Lietuvos čempionatą, o pernai tapo pasaulio vicečempionu. Jo sūnus Rokas pasaulio jaunimo čempionate dusyk laimėjo auksą, sykį – sidabrą, yra laimėjęs ir Lietuvos pirmenybes. Prieš ketvertą metų jis tapo ir Europos čempionu, bet po dvejų metų šį titulą iš jo paveržė minėtas S.Zeberli, tad lietuvis turi puikią progą susigrąžinti geriausio Senojo žemyno piloto vardą.

Beje, S.Zeberli taip pat gali būti rimtas pretendentas į nugalėtojo titulą, mat šiemečių varžybų vieta kartą jam jau buvo sėkminga – jis laimėjo ir 2009-aisiais ten vykusį Europos čempionatą.

2,7 tūkst. gyventojų turintis Brisak Kensė yra Vakarų Prancūzijoje, maždaug už 300 km nuo Paryžiaus. Luaros slėnyje išsidėstęs miestelis garsėja aukščiausia šio regiono pilimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas