Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 16

Kelionę link pasaulio čempionato Lietuvos rankininkai pradėjo nesėkme

Lietuvos rankinio rinktinė nesėkmingai startavo atrankoje į 2023 m. pasaulio rankinio čempionatą. Lietuviai Tel Avive 24:28 (13:10, 11:18) nusileido Izraelio rankininkams.
Europos rankinio čempionatas: Lietuva – Norvegija
Aidenas Malašinskas / Edgaro Alšausko/LRF nuotr.

Vienintelį sykį 1997-aisiais planetos pirmenybėse žaidę lietuviai atsigriebti galės sekmadienį, kai atsakomąsias rungtynes prieš Izraelį žais Alytuje.

Jei sugebės atsirevanšuoti varžovams didesniu skirtumu, lietuviai žengs į kitą atrankos etapą, kuriame jų lauktų Vengrijos rankininkai. Laimėję ir prieš vengrus, lietuviai po ketvirčio amžiaus pertraukos grįžtų į pasaulio čempionatą.

Naujo vyriausiojo trenerio Gintaro Savukyno vadovaujami lietuviai Tel Avive situaciją kontroliavo pirmajame kėlinyje, kurio metu turėjo net penkių įvarčių persvarą (12:7), o galiausiai laimėjo kėlinį 13:10.

Bet situacija apsivertė aukštyn kojomis po pertraukos. Izraelis antrą kėlinį pradėjo penkiais įvarčiais iš eilės, o lietuviams keliolika minučių nerandant kelių prie varžovų vartų, šeimininkai jau pirmavo 15:13.

Tai dar nebuvo pabaiga – netrukus lietuvių varžovai jau pirmavo 19:15.

Pabaigoje Lietuvos rinktinė dar buvo sušvelninusi skirtumą iki dviejų įvarčių, bet pakovoti dėl pergalės nebepavyko, o izraeliečiai prieš atsakomąją akistatą susikrovė keturių įvarčių persvarą.

Lietuviams problemų buvo kilę dar prieš kelionę į Tel Avivą, kai likus mažiau nei parai iki skrydžio oro linijų bendrovė atšaukė Lietuvos rinktinės bilietų rezervaciją.

Dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvos rinktinės kelionė į Tel Avivą truko ne 4, o net 24 valandas – į Izraelį jie keliavo su persėdimais Kopenhagoje ir Amsterdame. Tel Avivą jie pasiekė tik likus maždaug šešioms valandoms iki rungtynių starto.

Lietuvių Izraelyje neišgelbėjo ir beveik pusę įvarčių pelnęs Aidenas Malašinskas, kuris pasižymėjo 11 kartų. Izraelio komandoje septynis sykius lietuvius baudė Amielis Sidi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas