Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 03 /18:11

Lietuvos golbolo rinktinė Tokijuje nuskynė bronzą

Lietuvos golbolo rinktinė iš Tokijo paralimpinių žaidynių grįš su bronzos medaliais. Penktadienio rytą vykusiame mažajame finale lietuviai 10:7 įveikė JAV rinktinę.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Dainiaus Ožalo/LPAK nuotr

Abi šios komandos prieš penkerius metus kovojo Rio de Žaneiro žaidynių finale ir tuomet mūsiškiai iškovojo auksą. Šiemet dėl aukso apdovanojimų kausis Brazilijos ir Kinijos rinktinės.

Bronzinė dvikova lietuviams prasidėjo labai pakiliai. Jau pirmosiomis minutėmis amerikiečių padarytą klaidą įvarčiu pavertė baudos metimą realizavęs Nerijus Montvydas.

Įpusėjus kėliniui, situacija pasikartojo – dar vieną baudinį realizavęs N.Montvydas persvarą įtvirtino – 2:0.

Amerikiečiai nepasimetė ir sugebėjo atsitiesti, bet tuomet lietuvius į priekį vėl truktelėjo sėkmingai atakavęs veteranas Marius Zibolis.

Prasidėjus antram kėliniui vėl pasižymėjo N.Montvydas, o netrukus puikų tiesų metimą paleido ir kapitonas M.Zibolis – 5:2. Po akimirkos jis darsyk realizavo ir baudos metimą, tad lietuviai pradėjo užuosti pergalę.

Visgi amerikiečiai nepasimetė ir netikėtai sugebėjo grąžinti intrigą (6:7). Tuomet lietuviai paprašė pertraukėlės ir į aikštę metė Genriką Pavliukianecą. Sprendimas pasiteisino – komandos žvaigždė trimis taikliais metimais išplėšė lietuviams pergalę.

VIDEO: Lietuva – JAV

Lietuvos golbolininkai paralimpiniais prizininkais tapo ketvirtą kartą: 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, o 2016 m. Rio de Žaneire pasipuošė auksu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant