Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 08 13

Kroatijoje dingo 10 rankininkų, rinktinei – techniniai pralaimėjimai

Kroatijoje vykstantį pasaulio jaunių (iki 19 metų) rankinio čempionatą supurtė dešimties Burundžio rankininkų dingimo istorija. Galimai geresnio gyvenimo ieškoti pabėgę jaunuoliai nulėmė, kad jų komanda turnyrą baigė dviem techniniais pralaimėjimais ir užėmė paskutinę vietą.
Dingę Burundžio rankininkai.
Dingę Burundžio rankininkai.

Kroatijos policija paskelbė, kad rankininkai paliko studentų miestelį Rijekoje, kuriame gyveno čempionato metu, rugpjūčio 9 dieną apie 15.30 val. Skelbiama, kad visi dingę Burundžio piliečiai yra gimę 2006 metais.

Nuo to laiko nėra žinoma jų buvimo vieta, su jais neįmanoma susisiekti.

„Užtikrinome aukščiausio lygio saugumą, tačiau Burundžio žaidėjai nusprendė palikti turnyrą ir išvykti nežinoma kryptimi. Policija buvo informuota apie nutikimą ir iš karto pradėjo paiešką, nors formaliai žmonės dingusiais pradedami laikyti tik po 24 val. nuo dingimo“, – paskelbė Kroatijos rankinio federacija.

Burundžio rankinio federacijos prezidentas Dauphinas Nikobamye pareiškė esąs šokiruotas dėl nutikimo.

„Ir mes, ir žaidėjų tėvai prašome visų, kas gali suteikti informacijos, padėti surasti mūsų vaikinus. Nežinau, kaip galėtume grįžti namo be jų“, – sakė afrikietis.

Labiausiai tikėtina, kad vienos vargingiausių pasaulio šalių rankininkai tiesiog pabėgo ieškoti geresnio gyvenimo. Jie turi galiojančias Šengeno vizas, todėl gali legaliai kirsti valstybių sienas. Vis dėlto vizos galios tik iki antradienio.

Kitų pasaulio čempionato dalyvių atstovai žinią apie afrikiečių dingimą pasitiko galvodami būtent apie geresnio gyvenimo paieškas.

„Galvojame, kad čia jų padėtis bus daug geresnė nei jų šalyje“, – sakė švedas Arvidas Skoogas.

Pasaulio čempionatas jauniesiems Burundžio rankininkams nebuvo sėkmingas. Pirmajame etape jie 21:53 pralaimėjo Farerų salų rinktinei, 16:62 – Švedijos ir 24:46 – Irano. Vėliau sekė pralaimėjimai Argentinai 25:39 ir JAV – 26:33. Paskutinės dvejos rungtynės dėl 29-32 vietų su Bahreino ir Naujosios Zelandijos rinktinėmis neįvyko, nes Burundžio komandai tiesiog nebeužteko žaidėjų. Ekipai įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius