Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kurčiųjų pasaulio čempionato bronza – Lietuvos paplūdimio tinklininkėms

Lietuvos atstovės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė pasaulio kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio čempionato mažajame finale 2:0 (21:15; 21:15) įveikė itales Alice Tomat ir Silvia Bennardo bei iškovojo bronzos medalius.
Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė
Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė / LKSK nuotr.

Tai buvo antroji lietuvių akistata su šiomis varžovėmis Čekijos sostinėje Prahoje vykusiame čempionate. Grupėje Italijos tinklininkės buvo pajėgesnės 2:0 (21:16, 21:9).

Nuostabiai rungtyniavusios lietuvės abiejuose setuose nuolat pirmavo. Pirmajame sete nerimas buvo aplankęs, kai varžovės, pelniusios tris iš eilės taškus, sušvelnino skirtumą iki 14:16. Tuomet jau Lietuvos merginos surengė atsakomąją atakų liūtį, po kurios pasidarė ramiau – 20:14.

Kritinio momento neišvengta ir antrajame sete, kai po keturių iš eilės italių taškų lietuvių persvara ištirpo iki 12:13. Ir šiuo atveju B.Aleknavičiūtė ir I.Milkintaitė nepalūžo, vėl pelnė net 6 taškus iš eilės – 19:12.

LKSK nuotr./Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė
LKSK nuotr./Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė

Treneris Paulius Matulis paklaustas, kas lėmė tokį puikų auklėtinių žaidimą dėl bronzos, turėjo nemažai atsakymų: „Gerą merginų žaidimą lėmė išvakarėse sužaistos blogos rungtynės su ukrainietėmis. Po to susitikimo padarėme rimtas išvadas, išvalėme galvas ir su italėmis Birutė bei Ingrida išėjo žaisti šviežiomis galvomis, sveikos, energingos. Džiaugiuosi, kad pavyko psichologiškai nuteikti tinklininkes. Sudėliojome žaidimo planą, pasimokę iš pirmosios akistatos. Labai svarbu, kad neleidome italėms įsibėgėti ir, kad sunkiais momentais mūsų merginos išsilaikė.“

B.Aleknavičiūtei ir I.Milkintaitei tai ketvirtieji pasaulio čempionatų medaliai. 2012 metais kaunietės iškovojo sidabrą, 2016 m. – auksą, 2021 m. – bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas